Diari Més

Politica

La CUP Reus proposa eliminar tanques i portes de les zones verdes

Els cupaires volen recuperar el concepte de ciutat mediterrània

El parc Sant Jordi des de la perspectiva de l'entrada pel carrer d'Antoni Gaudí.

L'Ajuntament de Reus estudia instal·lar un espai escènic al parc Sant JordiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de la CUP Reus proposarà estudiar l'eliminació de tanques, portes i murs als voltants de les «poques zones verdes que hi ha a la ciutat, perquè estiguin harmonitzades amb l'entorn», segons afirmava ahir el regidor cupaire Edgar Fernández.

El cupaire va posar d'exemple el parc Sant Jordi, el qual «compta amb la porta oberta durant unes hores». També considera que s'haurien d'eliminar els diferents nivells de la ciutat per a fomentar l'espai dels vianants i restringir l'ús de vehicles.

A més, els anticapitalistes suggereixen «crear corredors verds on fer esport lluny del fum dels cotxes», explicava Fernández. Tot plegat ho presentaran en forma de moció el proper ple municipal, aquest divendres, per, a la vegada, obrir un debat sobre la planificació urbanística perquè estigui adaptada a l'esport i a la salut pública.

«En els darrers anys s'ha entès que la salut pública no recau únicament amb el servei dels hospitals, sinó que també depèn de l'alimentació o les condicions de l'habitatge». Per això, el regidor anticapitalista proposa recuperar el model de ciutat mediterrània, que consisteix a tenir tots els serveis necessaris pròxims als habitatges.

Segons Fernández, «les places de la ciutat estan disposades de manera que només hi ha terrasses de bars. Per tant, la gent queda per consumir begudes o menjar. Si estiguessin plenes de zones verdes, s'omplirien de nens jugant, o si s'instal·lés maquinària per a fer exercicis, es practicaria més esport».

tracking