Diari Més

Koeman i les seves píndoles de pop feliç

El duet reusenc format per Emili Llamas i Gerard Alcover ha presentat el seu últim senzill, 'Sopars', que han treballat sota la producció de Miqui Puig

Emili Llamas i Gerard Alcover van formar Koeman l'any 2020.

Koeman i les seves píndoles de pop feliçKoeman

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Disco, funk, synth pop i una tornada que no ens podrem treure del cap. Això és Sopars, el darrer senzill de Koeman, el duet reusenc format per Emili Llamas i Gerard Alcover. La formació, sorgida l'any 2020 després de la dissolució de Poquers, se sent còmoda amb l'etiqueta de pop feliç: «Fem música de tall britànic, però amb una base electrònica per fer ballar la gent», explica el Gerard.

Així i tot, la música pop ballable i els colors brillants no emmascaren lletres que reflecteixen petits problemes quotidians: «Encara que volem repartir felicitat, no girem l'esquena a la realitat que ens envolta», subratlla. El nou senzill de Koeman és Sopars, una cançó que el grup defineix com un cant atemporal i nostàlgic a la joventut (Quants anys fa que no ens veiem. Tu estàs igual. Ens hem de posar al dia. Quedem per anar a sopar. Però al final no em trucaràs).

La cançó ha comptat amb la producció de Miqui Puig, un músic que, tal com detalla el Gerard, «presenta el programa Pista de Fusta a iCat i que, a més de ser DJ, té una biblioteca musical al cap». Amb ell, assegura, Koeman ha trobat noves maneres de treballar l'electrònica i ha descobert noves influències de música ballable: «El senzill Trenta, que és el primer que vam fer amb ell, té uns tints llatins que no havíem treballat mai. Necessitàvem algú com Miqui Puig per ajudar-nos a trobar aquests nous tipus de música».

Sopars és el quart senzill de la formació després de Formentera, Dimarts i Trenta. Els dos primers els van publicar sota la producció de Manu Guix i Roger Rodés, i des de Trenta que han apostat pel mestratge de Miqui Puig. «Tenim una bona pila de cançons composades, però quan arriba l'hora de publicar-les, ens agrada anar treballant amb diferents productors que ens aportin nous punts de vista i noves influències», assegura el Gerard.

Aquesta manera de treballar, publicant els senzills d'un en un, els permet centrar-se en cada cançó com un únic treball: «És una manera de donar pes a tots els temes, a diferència de quan es publica un disc, que hi ha cançons que ja no se les escolta ningú». Així i tot, els reusencs no descarten publicar un disc que reculli tots els senzills, tot i estar convençuts que «avui dia la realitat discogràfica és una altra».

Des de la seva aparició l'any 2020, la música de Koeman ha sonat a les principals ràdios del país i les seves cançons acumulen més de 20.000 reproduccions a les diferents plataformes digitals. Koeman també fan concerts, els hem vist per exemple a la FiM Vila-seca o al Nomad Festival. El seu directe és una combinació dels seus temes amb grans èxits de la música.Sopars es va publicar a l'octubre i el següent senzill, asseguren, apareixerà «pròximament».

Emili Llamas i Gerard Alcover van formar Koeman l'any 2020.

Koeman i les seves píndoles de pop feliçKoeman

tracking