Diari Més

Educació

El programa Lecxit busca voluntaris a Reus per a impulsar la comprensió lectora

És necessari incorporar 40 persones que dediquin una hora setmanal a infants vulnerables

Lecxit constribueix a que l'alumnat es desenvolupi.

El programa Lecxit busca voluntaris a Reus per a impulsar la comprensió lectoraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa Lecxit, promogut per la Fundació Bofill, té l'objectiu d'impulsar la millora de la comprensió lectora dels infants de 4t, 5è i 6è de primària en situació de vulnerabilitat, busquen 40 noves persones voluntàries de la ciutat, compromeses amb la lectura, que de gener a maig vulguin dedicar una hora setmanal a un infant, en horari extraescolar.

Reus implementa amb èxit el programa Lexcit des de fa anys gràcies a la col·laboració de biblioteques i entitats referents de la ciutat. Aquest mes, però, s'inicia un nou repte avaluant per primera vegada l'impacte del programa gràcies a l'anàlisi i seguiment de dades de nous grups de 4t de primària de les escoles Escola Marià Fortuny, Escola Pompeu Fabra, Escola Rosa Sensat, Escola Rubió i Ors i Escola General Prim.

Davant d'aquesta situació, el projecte Lecxit vol contribuir a fer que tot l'alumnat adquireixi un nivell de competència lectora que asseguri el seu desenvolupament educatiu i social.

Per a ser voluntari Lecxit no cal experiència prèvia: «Només compromís, passió per la lectura i motivació i ganes de ser part d'un canvi».

tracking