Diari Més

L'Eurecat busca voluntaris per un estudi sobre la rinitis al·lèrgica

El projecte avaluarà si els probiòtics ajuden a mitigar-ne els símptomes

Per a l'estudi es busquen persones amb rinitis alèrgica persistent.

L'Eurecat busca voluntaris per un estudi sobre la rinitis al·lèrgicaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre tecnològic Eurecat busca voluntaris per dur a terme un estudi que avaluarà si la suplementació amb probiòtics, uns microorganismes vius, pot mitigar els símptomes de la rinitis al·lèrgica persistent, un problema de salut que afecta el 21,5% de la població i que té major impacte en nens petits i persones joves. Els símptomes inclouen coïssor del nas i els ulls, secreció nasal, esternuts i sensació de tenir el nas tapat.

La rinitis al·lèrgica és un problema de salut caracteritzat per la inflamació de la mucosa nasal a causa d'una reacció del sistema immunitari a l'exposició d'al·lèrgens mediambientals, com poden ser el pèl d'animals, les plomes, el pol·len, els àcars de la pols i les espores de fongs com els bolets.

La investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d'Eurecat i directora del projecte, Anna Crescenti, explica que «tot i que la rinitis al·lèrgica no s'associa a una mortalitat greu, els seus símptomes poden afectar significativament la qualitat de vida dels pacients que pateixen aquesta malaltia, disminuint la qualitat de la son i la funció cognitiva, provocant irritabilitat i fatiga i, en conseqüència, una disminució del rendiment laboral». A més, els pacients amb rinitis al·lèrgica tenen un major risc de patir infeccions respiratòries i asma.

Per participar en l'estudi, conegut com a Microrin_2 i que consistirà en quatre visites, s'ha de tenir entre 18 i 60 anys i acreditar un diagnòstic de rinitis al·lèrgica persistent als àcars de la pols, a més de no presentar cap malaltia gastrointestinal, autoimmunitària o anèmia, entre altres requisits. El projecte ja compta amb la meitat dels voluntaris necessaris i es duu a terme a la seu d'Eurecat a Reus, situada davant de l'Hospital Universitari Sant Joan. Les persones que vulguin participar-hi voluntàriament han d'enviar un correu electrònic a estudis@eurecat.org o trucar al número de telèfon 636 944 723.

tracking