Diari Més

Empresa

El comerç de Reus confia que l'obertura en festius revifi les compres de Nadal

Tot i l'augment de preus generalitzat, les entitats comercials encaren amb positivisme les vendes d'aquestes festes

Des de l'encesa de llum, els comerços han notat més moviment.

El comerç de Reus confia que l'obertura en festius revifi les compres de NadalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les llums i l'ambient nadalenc són presents a Reus des de fa una setmana, però els comerços de la ciutat s'han marcat els festius de la setmana vinent com el tret de sortida per les compres nadalenques.

El Black Friday de divendres passat va ser una prova de foc per a les botigues reusenques, però ara auguren que, amb l'arribada de turistes i l'inici de la compra dels regals de Nadal, es comenci a notar més trànsit de clients a partir del dilluns. A més, les botigues obriran el dimarts i el dijous, tot i ser festius, per aprofitar la visita de forasters i ganxets. La Unió de Botiguers i el Tomb de Reus encaren la campanya amb optimisme. Per la seva part, Meritxell Barberà, presidenta de la primera de les entitats, confia que «sigui un bon any pels comerços de la ciutat, perquè el mes de novembre ja s'ha notat molt de moviment».

Per a Barberà, el Black Friday va ser una demostració per part de la població, que comprarà igual o més que altres anys: «Mirant la tònica de la primera setmana, confiem que anirà bé». Barberà, tot i que reconeix que els comerços han notat realment l'augment de preus, confia en aquesta campanya perquè «les botigues de la ciutat comptem amb ofertes i preus molt bons. Esperem que la gent s'animi i vingui a comprar».

Pel que fa al Tomb de Reus, Jacint Pallejà, el president de l'entitat comercial, també confia que la campanya vagi bé per als comerços de la ciutat. Pallejà explica que «sabem que estem en un moment de pujada de preus i complicat, però cridem la gent a comprar en els comerços de proximitat». El president del Tomb també afirma que aquests primers dies ja s'ha notat més moviment als carrers i considera que, a partir d'ara,«tot anirà de pujada».

Tot i la previsió positiva de les entitats, els comerços del raval Santa Anna veuen que, en el seu cas, no serà una campanya massa bona a causa de les obres del voltant. Aquestes, tot i estar aturades des del divendres passat, «fan la sensació que hi ha certa dificultat per passar-hi. A més, no han finalitzat i ara l'acabat és d'asfalt», declara Marc Niubó, el cap dels botiguers del raval. Aquest fet, sumat a l'augment de preus generalitzat, fan que els comerciants d'aquest carrer prevegin una campanya de Nadal «complicada».

Tot i això, al raval comparteixen la idea que durant els festius de la setmana vinent serà «quan començarà pròpiament la campanya de Nadal», ja que serà quan s'hi veurà més moviment, explica Niubó. A més, el cap dels botiguers destaca que «hem rebut un reforç de la il·luminació per part de l'Ajuntament, que ens ajudarà i farà el carrer més transitable».

tracking