Diari Més

ADN Sistaré guanya el Premi Ciutat de Reus de la Ganxet Pintxo

La Cambra de Comerç va entregar ahir els onze guardons de la ruta gastronòmica de tardor

Imatge de grup de l'entrega de premis d'ahir, a l'Espai Llotja.

ADN Sistaré guanya el Premi Ciutat de Reus de la Ganxet PintxoOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç de Reus va entregar, ahir a la tarda, els onze premis, repartits en sis categories, als restauradors guardonats de l'edició de la Ganxet Pintxo de la tardor. ADN Sistarè, un dels forns de referència a la ciutat, va rebre dos guardons: el Premi Ciutat de Reus i el Premi Ganxet Llengua. Pel que fa a les votacions populars, Nuana Singlot by Singa & CO i Grillats Reus BBQ van ser els tres més ben valorats. Després d'una nova edició d'èxit de la ruta gastronòmica de la ciutat, com sempre, es van repartir els premis per unes tapes que van millorant respecte al pas dels anys. Per a Jaume Batista, el director tècnic de la ruta, l'edició d'enguany va complir les expectatives inicials i, a més, ha significat «un pas endavant en la digitalització».

El pas a l'era digital va arribar amb la guia de la ruta i la votació a través d'una aplicació i, ahir, es van mostrar els seus resultats. Per al públic de la Ganxet, els noodles yakisoba que oferia la tapa del restaurant Buana van ser els millors valorats, així com el núvol de bacallà sobre terra de crumble de figa i avellana de Reus del Singlot o el pintxo de bou del Grillats.

Pel que fa al jurat professional, el Museu del Vermut es va endur el Premi Gastronomia de Temporada, la Terrassa Gaudí va rebre el Gastronòmic i l'Absis, el de Sabor a tradició, amb el filet de porc amb salsa de tardor. En aquesta edició, el premi del gremi de forners va ser pel restaurant Starburguer, amb l'hamburguesa Yaki, i el Forn Pa Bo per haver servit el pa de la ruta. Mentre que elPremi DAMM va ser per alRestaurant 158.

Aquesta edició comptava amb un nou premi que va crear l'alcalde, Carles Pellicer, anomenat Premi Ciutat de Reus, per reconèixer aquells establiments que destaquen més a la ciutat. Xavier Pàmies Sistaré va recollir el premi, que no només disposava d'un diploma acreditatiu, sinó que també se li va fer entrega d'una copa. L'establiment també va rebre el Premi Ganxet Llengua, que organitza el Centre de Normalització Lingüística per a reconèixer els locals que fan més ús de la llengua catalana.

Per acabar, Ramon de la Fuente, del Forn Huguet de Reus, va presentar el seu nou producte per aquest Nadal. Amb el nom d'Avellana dolça, el forner ha recreat la forma del fruit sec amb xocolata que, quan es parteix per la meitat, amaga avellanes garapinyades o llaminadures per als més petits.

tracking