Diari Més

Terra Ferma diu adeu des de l'escenari

El grup del Baix Camp s'acomiada amb un últim concert que es farà aquest dissabte a les 21.30 h. a la Palma de Reus

Terra Ferma s'acomiada després de vuit anys de trajectòria musical.

Terra Ferma diu adeu des de l'escenariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un concert únic i especial, que marcarà el final d'una etapa i d'una carrera musical que ha durat vuit anys. Terra Ferma farà la seva última actuació aquest mateix dissabte, 3 de desembre, a la Sala Polivalent de La Palma de Reus, en un concert que també vol ser una festa amb tots els seus seguidors i els músics que els han acompanyat. «Hem pensat que per posar punt final a aquesta etapa el millor és fer un repertori amb una tria de les cançons que hem fet, des de la nostra primera maqueta fins a l'últim disc», explica Albert Gens, baixista de la banda.

D'aquesta manera, apunta, «totes les persones que vinguin al concert tindran el seu moment: les que ens segueixen des del començament i les que s'hi han enganxat més endavant». Entre la llista, afegeix Gens, «hi ha unes quantes cançons que fa molt de temps que no toquem i que hem decidit recuperar, i també alguna versió inèdita, que no hem fet mai».

En aquesta festa de comiat, Terra Ferma també s'ha volgut fer acompanyar de músics i bandes importants per a ells. «Hem buscat persones que han sigut properes a nosaltres en un moment o altre de la nostra existència, i tindrem col·laboracions d'artistes com Plombiers, Enric Blanc, que en el seu dia cantava a Rereguarda, o És cosa de tres».

En aquest sentit, el músic assenyala la importància de tenir al seu costat músics com el mateix Enric Blanc, i el que la banda Rereguarda va significar per a ells: «Vam començar junts i ens vam donar molt de suport, al començament ens deixàvem material i fèiem concerts plegats, perquè tots dos érem d'aquí i quan comences necessites qui et doni un cop de mà».

El programa de la nit de Terra Ferma preveu l'obertura de portes a les 21 h. La música arrencarà a les 21.40 h. amb Radio Reggae, que donarà pas a la banda protagonista cap a les 22.50 h. Després de l'actuació de Terra Ferma, cap a les 00.50 h., entrarà en escena Mestral Roig Dj Set, fins al final de festa, previst a la 1.30 h. L'entrada és gratuïta.

«Terra Ferma sempre ha sigut un projecte molt nostre, i per això hem decidit que l'havíem d'acabar de la millor manera possible, amb un últim concert que a més serà el número 100», explica l'Albert. «Hi ha vegades què t'adones que el millor és parar. Les coses no es poden forçar, i menys en un grup com el nostre, que mai ha treballat amb cap productora ni discogràfica. Sempre hem fet el que hem volgut i això ens ha donat molta llibertat, però a la vegada tot passa per tu, i de vegades trobes a faltar una mica d'ajuda o suport. En una situació així, cal estar al 100%, i pel nostre moment vital, en què tots estem entrant en el mercat laboral i volem tenir la nostra experiència professional, tot això es fa més difícil de gestionar», assegura.

Així i tot, el músic subratlla que «fa molta il·lusió mirar enrere i veure que allò que va començar entre quatre amics de l'insti ha sigut un projecte de vuit anys, cent concerts, dos discos i dues maquetes. La trajectòria és més que positiva i n'estem orgullosos».

Terra Ferma diu adeu des de l'escenariCedida

tracking