Diari Més

Reconeixement

La Cambra de Reus premia a 29 empreses per la seva innovació i digitalització

El fons recaptat durant la gala dels Premis Cambra anirà pel projecte 'Rehabilitem l'Estel'

La gala va comptar amb la presència de diversos representants del teixit empresarial.

La Cambra de Reus premia a 29 empreses per la seva innovació i digitalitzacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre Fortuny va acollir, ahir al vespre, la gala de lliurament dels Premis Cambra 2022 a la innovació i transformació digital. Repartits en tres grups, 29 empreses i empresaris van ser guardonats en un acte presidit pel secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos. Així, la Cambra de Comerç de Reus va realçar el múscul empresarial de les comarques que comprèn, com el Baix Camp, el Priorat, Ribera d'Ebre, Terra Alta i Conca de Barberà. La gala d'ahir al vespre va ser conduïda per dos periodistes del territori: Anna Fortuny i Josep Ardila. L'escenari, el Teatre Fortuny, que enguany celebra 140 anys i, segons Berta Cabré, coordinadora dels premis, «ha estat testimoni de l'evolució del territori, tot mantenint la seva essència».

De la mateixa manera que a la gala dels premis 2021, la d'ahir tenia un caràcter solidari amb la recaptació de fons per al projecte Rehabilitem l'Estel. Els presents al teatre van poder gaudir d'un vídeo explicatiu del projecte, per saber-ne més sobre la línia de col·laboració solidària.

Es tracta d'un projecte amb un pressupost de 395.000 euros, que ha rebut ajuts municipals i europeus, però que precisa més aportacions per a rehabilitar cinc pisos d'un edifici del carrer Estel de Reus per a gent amb problemes d'accés a habitatge.

Després de l'explicació de la línia solidària, la gala va continuar amb l'actuació de l'arpista i cantant Anna Amigó, que va delectar als assistents amb tres cançons. Tot seguit, Alberto Martínez Lacambra va fer una explicació sobre el Kit Digital, director de l'entitat pública Red.es. Amb la seva dissertació, el públic va conèixer les ajudes que s'ofereixen a les pimes per a modernitzar el teixit productiu.

En acabar, va arribar el torn dels premis, que van ser entregats per Castellanos, juntament amb l'alcalde Carles Pellicer, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, el president de la Cambra, Jordi Just, el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Jaume Fàbrega i la gerent de la Cambra d'Espanya, Imma Riera.

Els primers premis que es van entregar van ser els de Periodisme a quatre projectes que realcen diverses realitats empresarials que es caracteritzen per la innovació tecnològica. Seguidament, es van entregar els 21 premis a empreses del territori, com Electrònica Reus-Sony o Genius.

Finalment, es van entregar els quatre premis d'honor d'aquesta edició. La Universitat Rovira i Virgili va ser una de les guardonades per la iniciativa que coordina per a crear un segell digital del vi. El Centre de Lectura també va rebre el premi honorífic per la digitalització del seu fons documental. Per la seva trajectòria empresarial, Andreu Rodriguez Valveny va ser el següent premiat, així com Josep Anton Aliagas, a qui la Cambra li ha reconegut la seva experiència en la creació d'empreses.

tracking