Diari Més

Urbanisme

L'habitatge social de l'antiga Hispània de Reus aconsegueix fons Next Generation

Es desconeix la quantitat exacta que rebrà l'Ajuntament, que va demanar 1,2 MEUR

Imatge virtual de l'edifici d'Habitatge que s'ubicarà a l'antic pàrquing de la Hispània.

L'habitatge social de l'antiga Hispània de Reus aconsegueix fons Next GenerationCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte d'habitatge de l'antiga Hispània ha estat preseleccionat per a rebre el finançament del programa d'ajuts a la construcció d'habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients que preveu el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat pels fons Next Generation.

Es tracta d'una primera resolució, motiu pel qual es desconeix la quantitat econòmica que rebrà el consistori, tot i que va sol·licitar 2.1800.000 euros, segons van confirmar fonts municipals a Diari Més. Ara hi ha un termini de deu dies perquè es puguin presentar al·legacions i, posteriorment, podran presentar la sol·licitud.

La preselecció ha deixat fora un projecte, també de la ciutat, de 132 habitatges a la zona de Mas Iglesias, del qual encara se'n coneix poca informació, però no es descarta que es torni a demanar una subvenció més endavant. Després que el plenari de l'Ajuntament del passat 21 d'octubre aprovés una primera operació de crèdit, per import de 6.714.690 euros, a 20 anys amb els tres primers anys de carència, destinat al finançament de les inversions en habitatge social previstes en el projecte, ara aquest està a un sol pas de rebre, també, 2,1 milions d'euros dels fons europeus.

El projecte consisteix en la construcció d'un edifici d'habitatges de 8.100 metres quadrats, dels quals 7.700, seran per habitatge protegit. És a dir, dels 60 pisos que es construiran, 48 seran de protecció social, gestionats a través de Redessa, 12 seran de gestió privada i tres seran de renda lliure. Els pisos de lloguer social, tindran entre dues i tres habitacions –36 habitatges seran de dues i 12, de tres–.

A més, per rebre aquesta subvenció, cal destacar que el projecte s'ha treballat amb criteris de sostenibilitat i qualitat ambiental, amb materials naturals i reciclables i la utilització d'energies renovables, com plaques solars i aerotèrmia. Igualment, s'han tingut en compte criteris de convivència, on es potencien els espais intermedis entre el carrer i l'habitatge i les zones comunes.

Respecte a l'altre projecte, de 132 habitatges a la zona de Mas Iglesias, ha quedat el primer d'entre els que no han estat preseleccionats per falta de finançament. Per tant, podria accedir a la subvenció si algun seleccionat descartés presentar-se a la convocatòria.

tracking