Diari Més

El dit acusador de Pau Alsina

La Confiteria Padreny de Reus acull, fins al pròxim 11 de desembre, l'exposició 'L'anonimat pervers', del jove creador Pau Alsina Coll

Pau Alsina amb una de les
peces que es mostren en
l'exposició.

El dit acusador de Pau AlsinaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Espai Art de la Confiteria Padreny de Reus ha presentat la seva última aposta artística. Es tracta de l'obra del creador Pau Alsina Coll, un jove de disset anys que fa la seva primera exposició individual. La mostra es titula L'anonimat pervers, i és un conjunt de peces elaborades a partir de materials com el guix i el filferro.

«La meva intenció és exposar l'anonimat pervers que hi ha a les xarxes socials», explica el Pau. «Abans, coses com l'assetjament ja existien, però des que hi ha les xarxes socials això ha empitjorat, perquè el fet de no saber qui és la persona que el comet encara ho fa més dolorós», apunta.

Aquests dits anònims que poden afectar de manera tan profunda a les víctimes apareixen de forma reiterada en l'obra del Pau, qui elabora el seu discurs a partir de les seves notes personals. Unes notes que també es mostren en l'exposició, i que constitueixen el fil sobre el qual se sustenta el seu treball: «Quan em ve una idea, vaig treballant aquell pensament a la vegada que busco el material i les tècniques que són més adients», apunta.

La seva relació amb el món de l'art va arrencar de petit, quan la mare el va inscriure en un taller de l'Illa del Safrà, l'estudi dirigit per l'artista conceptual Agustina Sobrino. I allò que d'entrada havia de ser útil per calmar un nen que era molt mogut, va derivar en tot un camí per explorar sota el mestratge de l'Agustina: «A més d'ensenyar-me les tècniques, ella m'ha ensenyat a transmetre el que tinc a dins. He après a pensar i a generar idees però, sobretot, a desenvolupar- les en l'àmbit artístic», assegura el Pau.

Ha sigut precisament de la mà de l'Agustina Sobrino que el jove artista ha acabat exposant a l'Espai Art de la Confiteria Padreny. «En l'obra del Pau tot és veritat, tot és ell en essència, cada material que cau a les seves mans es converteix en un diàleg sostingut en el temps, sense fissures », escriu l'Agustina sobre l'obra del Pau.

Totes les peces exposades són fruit d'un treball que s'ha allargat durant aproximadament un any. «Tot comença amb una idea. A partir d'aquesta en van sortint d'altres, i al final em quedo amb les obres que considero que transmeten millor el que vull dir», explica el Pau.

De cara al futur més pròxim, el jove assenyala que molt probablement es decantarà pels estudis d'Arquitectura: «M'agrada molt el dibuix i la tecnologia, de fet ara estic fent el Bat tecnològic, i penso que l'arquitectura és una bona combinació de tots dos», assenyala.

L'exposició L'anonimat pervers de Pau Alsina es podrà visitar fins al pròxim 11 de desembre. Totes les obres exposades a l'Espai Art de la Confiteria Padreny estan a la venda, «tot i que aquesta no és la finalitat última de la mostra», assegura.

tracking