Imatge d'arxiu de l'Oficina d'Habitatge de Reus, que està situada a la plaça del Baluard.
Gerard MartíActualitzada 27/10/2022 a les 20:24
Davant l'increment del cost de vida en general i les dificultats dels joves per poder marxar de casa, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va assegurar que el bo jove de l'Estat es va quedar petit. Per aquest motiu, la Generalitat va invertir 29 milions d'euros per repartir ajuts de fins a 250 euros entre els joves.
Sergio Lozano, veí de Reus de 26 anys, és un dels sol·licitants d'aquesta convocatòria: «Avui en dia, si vols estalviar és pràcticament impossible pagant les despeses i el lloguer, l'ajuda em servirà per poder fer-ho i fer-me autònom en uns anys». Lozano va participar també en la convocatòria del passat mes de juny, però no se li va concedir.
Atès que es tracta d'una ajuda per a donar resposta als joves que es van quedar sense la subvenció del Bo Lloguer Jove de l'Estat, aquells que sí que l'han rebut no es van poder adherir en aquesta segona convocatòria. Aquest és el cas de Josep Sugranyes, que segueix en tramitació del bo de l'Estat i ja explicava a Diari Més, quan el va demanar, que no estava d'acord amb la manera de gestionar l'ajuda, perquè s'atorgava segons l'ordre que es presentaven les sol·licituds.
Aquest és un dels defectes que també hi trobava Cervera i, per això, en aquesta convocatòria s'ha establert una concurrència competitiva per poder prioritzar i estudiar tots els expedients de les persones joves sol·licitants, i no es concediran per ordre d'arribada.
Una altra de les diferències entre les convocatòries és que en l'estatal, els sol·licitants reben una quantitat fixa de 250 euros durant dos anys, a no ser que hi hagi més d'una sol·licitud en un mateix habitatge, ja que l'import de l'ajuda no pot superar la quota de lloguer. En canvi, les ajudes de la Generalitat són variables en funció del que es paga i del que s'ingressa i són per un any. En el cas català, l'import final serà d'un mínim de 20 euros i d'un màxim de 250 euros, que s'adjudicaran en funció dels ingressos.
Un altre dels casos reusencs que han sol·licitat l'Ajut al Lloguer Jove és el de Mar Sardà, que té 25 anys i comparteix pis a la ciutat. Sardà no va presentar la sol·licitud en l'altra convocatòria «perquè no tenia tots els documents preparats». En aquesta segona oportunitat, «tot ha estat molt més senzill perquè, a part de tenir la documentació, el procés estava molt millor explicat».
L'única complicació que va tenir és que li demanaven els rebuts del lloguer dels últims sis mesos i, tot i independitzar-se fa més d'un any, s'ha mudat recentment i no comptava amb prou rebuts. Per aquest motiu, va posar-se amb contacte amb el 012 i va poder completar «ràpidament» els tràmits.
Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona
977 21 11 54Redacció a Reus: Carrer Llovera, 18. 1r 1a. 43201 Reus
977 32 78 43diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Amb la col·laboració de: