Diari Més
Teresa Pallarès

Regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge de l'Ajuntament de Reus i consellera delegada de REDESSA

exproReus

«Hem treballat molt perquè aquesta 50a edició sigui lluïda, especial i un èxit»

Pallarès ressalta que s'ha posat el focus en els detalls per tal de fer encara més atractiva la fira de mostres reusenca, que enguany

Per a la regidora, una de les claus de la fira és que està pensada per al públic familiar.

«Hem treballat molt perquè aquesta 50a edició sigui lluïda, especial i un èxit»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com es presenta l'edició de la represa d'exproReus?

—Tenim unes altes expectatives. Hem posat molta il·lusió en tirar endavant aquest certamen, tenint especial cura en els detalls, tant pels expositors com pels visitants. Un exemple d'això és que l'entrada serà gratuïta, perquè vingui al màxim de gent possible i, per tant, els màxims clients potencials possibles. Tot l'equip de REDESSA hem treballat molt perquè sigui un èxit i més enguany, que celebrem la 50a edició i els 80 anys de vida de la fira. Malgrat les circumstàncies econòmiques que ha deixat la pandèmia i les que estem vivint derivades del context actual, hem fet tot el possible perquè aquesta 50a edició sigui una edició lluïda i especial per a exproReus.

—Justament ara mencionava aquest doble aniversari destacat. Què suposa arribar fins aquí i quin posicionament s'ha guanyat al llarg dels anys?

—Al nostre àmbit territorial exproReus és un referent, principalment per la seva aposta per l'automoció. És l'àmbit estrella. Ara bé, la clau d'exproReus és que arriba a tot el públic familiar, gràcies a la diversitat d'activitats que s'hi programen. Enguany, per exemple, introduïm com a novetat les activitats relacionades amb les noves tecnologies i la digitalització. I justament aquest és el secret de la fira, que en cadascuna dels certàmens, hem estat capaços d'adaptar-nos als nous temps i a les necessitats de les persones, tant pel que fa al públic, com als expositors, que són fonamentals, perquè sense ells res d'això seria possible.

—Què trobaran els visitants que recorrin els pròxims dies la fira?

—Al recinte firal interior, s'hi trobaran tots els expositors dedicats a la llar. A l'avinguda de la Cambra de Comerç, hi haurà la zona d'automoció amb més de 40 marques de cotxes i més de 40 marques més de motos. En els estands es faran presentacions dels darrers models i també disposarem d'un espai per a poder provar els vehicles. I per últim, tindrem la zona del Tasting Village, on s'aplegarà tota l'oferta de restauració amb una vintena d'expositors i la possibilitat de degustar molts productes locals. En el conjunt de la fira, enguany hem tingut especial cura dels detalls, perquè volem que es noti que estem de celebració i, en el cas del Tasting Village, hem prestat molta atenció a l'estètica de tota la zona, perquè volem que sigui confortable i que els visitants s'hi sentin bé.

—Mencionava abans que una de les novetats d'enguany seran les activitats relacionades amb les noves tecnologies. Quina mena d'activitats s'han programat i a qui van dirigides?

—D'una banda, tenim un ampli programa d'activitats per a la canalla. Hi haurà tallers de robòtica, d'impressió 3D, escape room, creació de videojocs o realitat virtual. La idea és donar un caràcter molt familiar a la fira. Volem que la gent vingui, que hi passi tot el dia i que gaudeixi de les diferents propostes que s'han preparat. A més, també tindrem un estand de REDESSA, on explicarem la tasca que fem impulsant la innovació i les empreses del territori. I tot amb l'objectiu que exproReus es converteixi també en un aparador del sector tecnològic de la ciutat.

—Es podria dir que la fira també busca despertar l'interès i les vocacions tecnològiques entre els més joves.

—Sí. Aquesta és una de les assignatures pendents i per això l'hem volgut introduir a la fira. Estem fent una gran feina en aquest àmbit. Hem de tenir en compte que és un sector molt important i que diàriament tenim més de 1.300 persones que treballen en empreses tecnològiques de l'entorn de REDESSA. Això ens converteix en la segona ciutat de Catalunya amb més ocupació en empreses tecnològiques i digitals, només per darrere de Barcelona. Per tot plegat, volem mostrar-ho a exproReus, perquè creiem que la fira és un aparador on mostrar el futur del sector, la seva capacitat en la captació de talent i a la vegada despertar l'interès dels joves i del conjunt de les famílies. És una oportunitat que no podíem deixar escapar.

—Tenen alguna estimació prèvia sobre la xifra de visitants que passaran enguany per exproReus?

—És arriscat fer aquesta mena d'estimacions. Estem treballant per a tenir una gran afluència. Un cop s'acabi la fira, encarregarem l'estudi sobre l'impacte econòmic, que no només mostrarà l'afluència de visitants, sinó també l'impacte real que la fira ha tingut en l'economia reusenca. Aquesta és una dada molt interessant que ens ajuda a millorar any rere any. A banda de les conclusions rigoroses d'aquest estudi i de les opinions que nosaltres anirem recollint, enguany, com a novetat, comptarem amb un robot que anirà circulant la fira i interactuant amb els visitants per a tenir el seu feedback. Aquells que vulguin respondre a unes preguntes entraran en el sorteig de productes locals i un viatge a la Vall de Boí. Amb totes aquestes dades, podrem fer una valoració acurada i tècnica.

—Quines seran les pròximes cites que acollirà firaReus fins a finals d'any?

—Tenim a tocar de TotNuvis, que se celebrarà del 18 al 20 de novembre. També som referents al territori amb aquesta fira dedicada al sector nupcial que està dedicada a totes aquelles parelles que estiguin pensant a casar-se. La captació i consolidació dels expositors ja està feta i quan passi exproReus, ja ens posarem a ultimar els detalls per a aquesta nova edició, que també tindrà l'entrada gratuïta.

tracking