Diari Més

Curtmetratges

El Festival Psicurt programa activitats a Cal Massó i a l'hospital Sant Joan

L'acte inaugural del certamen tindrà lloc aquest dijous a l'Antiga Audiència de Tarragona

Taula rodona en què van participar el fotògraf i diverses usuàries i professionals de La Illeta, ahir a Reus.

El Festival Psicurt programa activitats a Cal Massó i a l'hospital Sant JoanAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'acte inaugural de la setena edició del festival Psicurt, un dels festivals de curtmetratges sobre salut mental més consolidats i importants de l'Estat Espanyol, es farà a l'Antiga Audiència Tarragona aquest dijous 6 d'octubre a les 18.30 h; i la gala final de lliurament de premis es farà diumenge 9 d'octubre, també a les 18.30 h, al Teatre Bartrina de Reus.

La inauguració anirà a càrrec de Jaume Descarrega, director tècnic del festival; Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC); Ana Bocio, subdirectora general de Promoció de la Salut; Inés Solé, consellera de Serveis Socials, Cultura i Festes de l'Ajuntament de Tarragona, i Oriol Nicolau, director de l'Institut Municipal Reus Cultura. La gala final de lliurament de premis comptarà, entre altres, amb la presència de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, del regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, i de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i serà conduït pel periodista Ricard Lahoz.

Com a novetat d'enguany, destaca el fet que també s'han programat activitats el Centre d'Art Cal Massó i a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. A més, com en anys anteriors, el Psicurt obre el cicle d'activitats programades a Reus durant tot el mes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d'octubre.

Després de l'acte inaugural, a les 19 h, es projectarà la pel·lícula Mediterráneo de Marcel Barrena i en acabar, s'obrirà un col·loqui en què participaran el director de cinema Marcel Barrena i Òscar Camps, fundador de l'ONG Open Arms que va inspirar la història d'aquest film i col·legiat d'honor del COPC. Es tractaran temes com la discriminació, la soledat, la cooperació i l'empatia.

El divendres 7 i el dissabte 8 d'octubre, en tres sessions que començaran a les 18 h,19.30 h i 21 h, es projectaran simultàniament al Teatre Bartrina de Reus i a l'Antiga Audiència de Tarragona els 28 curtmetratges que opten als premis.

Activitats paral·leles

A Reus, el Psicurt va començar ahir a la tarda amb la inauguració de l'exposició Amb cara de dona, que recull fotografies d'Álvaro Serrano fetes al taller «Dones de La Illeta». En concret, a la mostra s'exposen vint retrats en blanc i negre de deu dones, amb la particularitat que es mostren dos retrats de cadascuna, un que ha estat triat pel fotògraf i un altre triat per la dona retratada. També es poden veure fotografies de grup en què es veuen dones fent diverses activitats. A més, hi va haver una taula rodona en què van participar el fotògraf i diverses usuàries i professionals de La Illeta», el centre de dia que atén a les persones en procés de deshabituació d'addicions a Reus.

També a Cal Massó, el dissabte 8 d'octubre a les 10.45 h, s'inaugurarà l'exposició de fotografies Infància universal del realitzador audiovisual Miguel Cano, qui donarà l'import íntegre de les vendes de qualsevol de les quaranta-sis fotografies exposades a Open Arms. A continuació, a les 11 h, Miguel Cano impartirà una xerrada amb el títol El documental social como arma. Més tard, a les 12.30 h es projectarà el curtmetratge Distancias de la directora i guionista Susan Béjar, guanyadora del premi del Jurat i del premi del Públic al Psicurt 2021. En acabar la projecció hi haurà un vermut amb ella.

A més, el 10 d'octubre al matí, s'han programat projeccions dels curtmetratges del festival i un col·loqui a l'auditori de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus amb alumnes dels centres educatius de la ciutat i de Gandesa. En total, hi assistiran més de 400 alumnes, procedents dels instituts Gabriel Ferrater i Soler, Roseta Mauri, Gaudí i Terra Alta de Gandesa i del Col·legi Sant Josep.

tracking