Diari Més

Societat

Reus arrenca el Temps d'Avellana amb una trentena d'activitats fins al desembre

Aquesta nova edició del Temps d'Avellana incrementa el nombre d'institucions participants, d'activitats i els municipis on se celebren

Imatge de la presentació del Temps d'Avellana a Reus.

Reus arrenca el Temps d'Avellana amb una trentena d'activitats fins al mes de desembreAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena d'activitats formen part de la cinquena edició del Temps d'Avellana,el programa d'actesque posa en valor la fruita seca de referència al territori i que creix cada any en nombre d'entitats i institucions implicades en l'organització, que ja superen les trenta. Inaugurat oficialment a la Llotja de la Cambra de Reus, la programació s'estén fins al mes de desembre amb activitats a les comarques tarragonines i gironines. «El més positiu del Temps d'Avellana és l'experiència adquirida i la consolidació de la convocatòria»ha destacat durant l'acte el vicepresident del patronat de la Llotja de Reus, Isidre Guinjoan, «la promoció de la nostra fruita seca de referència és cabdal i necessària per definir l'essència del territori al qual representem, i hi estem tots compromesos».

En aquest sentit, la ciutat de Reus ha ratificat el seu compromís amb el sector de l'avellana que «malgrat les incerteses del moment ha de mirar endavant amb energia i decisió»perquè, com ha assenyalat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, «la qualitat i singularitat dels nostres productes agroalimentaris, amb l'avellana al capdavant, és fora de dubte i suposa un actiu valuosíssim que hem de saber gestionar».

Les activitats del Temps d'Avellana 2022

Aquesta nova edició del Temps d'Avellana incrementa el nombre d'institucions participants, d'activitats i els municipis on se celebren, amb activitats per a tots els públics de caire lúdic, educatiu i professional.

La programació, iniciada l'1 d'octubre amb la Fira de l'Avellana de Brunyola, a les comarques gironines, s'allarga fins al mes de desembre amb la celebració del dia mundial de l'avellana i l'acte de cessió dels fons bibliogràfic sobre l'avellaner de Joan Gamundi a la Biblioteca Xavier Amoròs de Reus.

Com a novetat, aquest any inclou la celebració de la primera Festa de l'Avellana promoguda per la DOP Avellana de Reus, que tindrà lloc el 15 d'octubre a l'Estació Enològica de Reus. En l'esdeveniment es lliuraran els guardons DOP Avellana de Reus que distingeixen persones que han treballat per al futur del sector en diferents àmbits, i tindran lloc tallers infantils, tastos, visites guiades, actuacions d'elements tradicionals, actuacions musicals, així com l'exposició i venda de productes amb avellana DOP Reus.

En l'àmbit de les jornades professionals, inclou l'acte de celebració del 20è aniversari de les Associacions de Defensa Vegetal de l'Avellana i Cultius Mediterranis al Morell, el 20 d'octubre, i la segona trobada presencial del grup europeu de defensa de l'avellana Corylus Europea al Camp de Tarragona, els dies 21 i 22 de novembre.

tracking