Diari Més

Societat

Unes 500 persones s'agrupen a la Palma a Reus per participar en les Jornades de Rol i Estratègia

És l'edició número 29 que organitza l'Associació de Jugadors de Reus

L'objectiu no era competir, sinó continuar formant comunitat entre els jugadors de totes les edats.

Unes 500 persones s'agrupen a la Palma per participar en les Jornades de Rol i EstratègiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada cop són més les persones interessades en saber els secrets dels jocs de rol. Aquest cap de setmana, uns 500 aficionats es van congregar a la Palma per formar part de l'edició número 29 de les Jornades de Rol i Estratègia de Reus, organitzades per l'Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR).

El tresorer de l'entitat, Hèctor Sancho, explica que ja queden lluny els temps en què els jocs de rol eren vistos com un estigma, com una activitat marginal. «La presència dels jocs als mitjans de comunicació, amb sèries com Stranger Things, ha canviat aquesta percepció completament», menciona.

L'objectiu de les jornades no era competir, ni convertir-se en el millor, sinó promoure l'afició als jocs de taula com una opció de lleure saludable. Carla Mompel, de 17 anys, va començar a jugar quan en tenia 15, atreta per una partida de temàtica Cthulhu –un personatge de l'obra literària d'H.P. Lovecraft, de qui es declara seguidora–, però els va deixar de costat per una sèrie de problemes personals. Aquests dies, només volia recuperar la passió i donar un cop de mà a l'organització. «El que em va aficionar als jocs de rol va ser la gent. Vaig trobar un espai amb persones molt diverses i, malgrat les bromes i les baralles internes, formem una comunitat molt respectuosa i divertida», esmenta.

Quan va entrar a l'AJJRR el 2021, Mompel era l'única dona de l'associació, però, amb el temps, ha vist com més persones s'hi han sumat per descobrir què és aquest hobby que últimament està de moda. «No sé ben bé el motiu d'aquesta minoria perquè en cap moment m'han fet sentir incòmoda o diferent pel simple fet de ser dona. Crec que potser és un prejudici que es té de per si en la societat i que, encara que a poc a poc es va debilitant, continua vigent», detalla. Sancho també celebra que la presència femenina vagi en augment en el sector, no només com a jugadores, sinó també com a dissenyadores o directores de joc.

Després de l'impuls que van viure durant la pandèmia i de la seva aparició als mitjans de comunicació, ha començat una nova era en els jocs de rol.

tracking