Diari Més

Medi Ambient

El tractament contra el virus del Nil s'hauria de repetir un cop al mes a Reus

L'empresa adjudicatària de la desinfecció a la ciutat ho recomana per mantenir a ratlla el bacteri

Imatge d'arxiu d'un tècnic fent controls de mosquits  als embornals d'Alcanar.

El tractament contra el virus del Nil s'hauria de repetir un cop al mesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa adjudicatària del tractament d'emergència del brot epidèmic de virus del Nil Occidental de la ciutat de Reus, Ambient Servei Control de Plagues SL, recomana repetir les actuacions cada tres o quatre setmanes, ja que és el període en què es manté actiu el bacteri.

Entre els dies 16 i 22 de setembre, Ambient Servei va dur a terme un tractament contra els mosquits, els transmissors de la infecció, consistent en la utilització d'insecticida biològic granulat, no tòxic, i dispersat amb dispensadors manuals. En total, es van intervenir més de 9.500 embornals i reixes a Reus, prestant especial atenció als parcs i els jardins, així com a les zones on pugui haver-se acumulat aigua estancada, focus de cria de les larves. Les actuacions van tenir com a prioritat les àrees dels Xalets Quintana, el parc de Mas Miarnau, el parc Sant Jordi i el barri Sant Joan, fent-se extensives a la resta de la ciutat. També es va haver de fer un tractament de desinfecció a l'escola La Vitxeta, l'Institut Escola Pi del Burgar i l'Institut Gabriel Ferrater.

L'oferta econòmica de l'adjudicatària, un cop tingut en compte l'abast i el cost del tractament, ascendeix fins als 22.695 euros (IVA no inclòs). Addicionalment, la companyia recomana repetir el tractament cada tres o quatre setmanes. No obstant això, matisa que cal una anàlisi acurada per part de tècnics qualificats abans de tornar a aplicar l'insecticida, tenint en compte factors com l'estadi larvari dels mosquits i les poblacions que excedeixin els llindars establerts en funció de l'hàbitat en què es trobin.

El Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut va confirmar a mitjan setembre que un home de 90 anys de Reus havia donat positiu en el virus del Nil, mentre que la seva dona, de 85, n'era un cas probable. Atès que un sol cas ja és considerat un brot, l'Ajuntament va adjudicar d'urgència el tractament a la mateixa companyia que s'ocupa del servei ordinari de prevenció i control de plagues d'insectes i rosegadors, pel seu coneixement previ de les ubicacions i especificitats de les actuacions que es durien a terme, per tal de minimitzar els perills.

La febre del Nil Occidental és una malaltia infecciosa causada per un virus que es transmet a les persones i els animals a través de la picada de mosquits, després d'haver picat aus infectades. Segons va informar l'Ajuntament, la majoria dels casos infectats són lleus i un 80% ni tan sols presenten símptomes.

tracking