Diari Més

Societat

La Fundació Bara de Reus perdrà el 40% del seu finançament per a l'any 2023

L'entitat, que fins ara comptava amb una subvenció pública, treballa per cobrir el dèficit amb ajuts privats i de particulars

Organitzen diverses activitats per ajudar als joves en aspectes com l'educació o la integració.

La Fundació Bara de Reus perdrà el 40% del seu finançament per a l'any 2023Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella deixarà de percebre gairebé un 40% del seu finançament de cara al 2023. A principis de juny, es va adjudicar el concurs per a l'atenció d'infants i joves vulnerables a la Fundació Pere Tarrés per una duració d'un any, amb la possibilitat de prorrogar-lo dotze mesos més.

Aquest era un servei que, fins ara, prestava la Fundació Bara i Cortiella, que comptava amb una subvenció anual per part de la Generalitat de Catalunya, primer, i pel consistori reusenc, un cop es van delegar les responsabilitats als governs locals l'any 2017.

Aquest ajut representava pràcticament un 40% del pressupost de què disposava. Amb la pèrdua de la subvenció pública, l'entitat haurà de buscar cobrir aquest dèficit mitjançant aportacions de particulars i d'iniciatives privades, una tasca que Felip Vidiella, membre del Patronat de la Fundació, reconeix que no és gens fàcil. La junta directiva ja va alertar a mitjan maig que la continuïtat de l'organització estava en perill per la situació d'inestabilitat en què es trobava. «D'alguna manera, la situació s'arreglarà d'aquí a finals d'any», puntualitza Vidiella.

I és que, malgrat perdre el concurs, l'Ajuntament va reconèixer la trajectòria de l'entitat al llarg dels anys i la feina feta en els sis mesos que ja s'havien complert aquest 2022, motiu pel qual es va comprometre a compensar amb un ajut econòmic la Fundació Mossèn Frederic Bara. Aquests diners no serviran per cobrir totes les despeses, però sí que permetran acabar l'any amb unes mínimes garanties.

Vidiella remarca que a la Fundació han aconseguit dur a terme totes les activitats que tenien programades sense haver-ne de cancel·lar, si bé arrosseguen deutes perquè encara esperen rebre els diners per part de l'Ajuntament. El 2023, però, s'augura més incert. «Hi haurà solució l'any que ve? No ho sé, però les despeses i els nens seran els mateixos, o encara més», assevera el membre del Patronat.

Necessitat d'ajuda

La Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella fa més de 30 anys que es dedica a oferir atenció als infants i adolescents amb necessitats econòmiques, socials o familiars. En aquests moments, treballa amb uns 120 joves als quals assessora perquè puguin integrar-se més fàcilment a la societat i els acompanya en el seu aprenentatge, a més d'ocupar-se d'altres aspectes.

«Una de les coses que fem és donar-los berenar i alguns ens diuen que és el primer menjar del dia. No parlem de coses superficials, sinó d'una part bàsica de l'estructura social», remarca Vidiella. El membre del Patronat comenta que tenen una llista d'espera d'una vintena de sol·licituds i detalla que la situació a Reus «és cada vegada més complicada». «Hi ha moltes famílies que necessiten ajuda», declara.

El membre del Patronat assegura que tenen la intenció de continuar treballant i oferint els seus serveis als joves, però adverteix que aquestes subvencions no poden anar-se aprovant any rere any, sinó que requeririen un acord a llarg termini, ja que una persona necessita suport i acompanyament durant tot el seu període de formació.

tracking