Diari Més

Ciutat

La nova edició del Reus Ocult arriba el 8 i 9 d'octubre

Una tretzena d'espais de la ciutat podran visitar-se gràcies a la complicitat d'un centenar de voluntaris

La nova edició del Reus Ocult s'ha presentat a un dels espais que es podrà visitar, la Vil·la Maria.

La nova edició del Reus Ocult arriba el 8 i 9 d'octubreAssociació Espais Ocults

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Espais Ocults ha programat per als pròxim 8 i 9 d'octubre una nova edició del Reus Ocult, que compleix 8 anys després d'aconseguir mantenir-se durant la pandèmia amb formats adaptats.

En aquesta ocasió la iniciativa permetrà la visita de tretze espais i es retornarà al format habitual. D'aquesta manera, les persones interessades només caldràque vagin a l'espai que volen conèixer (hi trobaran un tòtem identificatiu i voluntaris que els rebran) i quan s'arribi als quinze visitants, s'iniciarà la visita. L'organització ha volgut destacar que les visites seran possibles gràcies a la participació de gairebé un centenar de voluntaris.

L'associació tindrà un punt d'informació general a la plaça del Mercadal per donar a conèixer els diferents espais visitables i qui ho cregui oportú, podrà donar suport material a l'associació o fer-se soci de l'entitat per al període 2022-2023.

A l'espai informatiu de la plaça Mercadal, també es lliuraran els obsequis als guanyadors del concurs Instaocult, que des de fa tres setmanes, ha estat en marxa en el perfil d'Instagram d'Espais Ocults. A través d'aquest mateix perfil, els visitants dels diferents espais podran participar en dos concursos fotogràfics que estaran vigents durant tot el cap de setmana del Reus Ocult.

En l'edició d'enguany s'ofereixen un total de nou espais totalment nous i quatre que ja s'han mostrat en altres edicions. El centre de la ciutat és present amb el pati de la Casa March o l'escola Prat de la Riba. Es podran visitar masos com el Tallapedra, Parsifal i Vil·la Maria. També hi haurà espais amb vocació de servei públic, com el Centre el Roser (antiga escola bressol i presó), l'Institut Gabriel Ferrater o el modern edifici de la Fundació Rosa Maria Vívar-Centre terapèutic per a l'Alzheimer. També es podran visitar espais industrials com l'antiga fàbrica Baget o la foneria Ginfer i, finalment, hi haurà espais dedicats a l'espiritualitat com el Santuari de Misericòrdia, la seu de les Claretianes o l'espai del columbari de la parròquia de Sant Joan.

Per a la celebració d'aquesta nova edició del Reus Ocult, l'Associació compta amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona, el Tomb de Reus, l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, així com de diverses empreses privades.

tracking