Diari Més

Habitatge

La CUP Reus exigeix al govern que blindi el dret a l'habitatge dels ciutadans

Edgar Fernández considera que l'Ajuntament ha deixat de costat la regidoria de Benestar Social

Imatge de l'edifici on s'ha produït el foc.

Un incendi de matinada en un setè pis a Reus obliga a confinar tots els veïns del blocMaps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP va exigir ahir a l'Ajuntament que blindi el dret a l'habitatge dels ciutadans. El regidor Edgar Fernández va denunciar l'incompliment de la llei 24/2015 d'emergència de l'habitatge, que obliga a oferir un lloguer social a les famílies en risc d'exclusió residencial abans de fer efectiu un desnonament, i que preveu sancions en cas de no fer-ho. A més, va criticar que només es compleixi la llei quan hi ha mobilitzacions. «Hem rebut el missatge: si per tal que s'apliqui la llei cal que hi hagi agitació i conflicte al carrer, n'hi haurà», va asseverar.

El regidor va exposar que s'han obert 141 expedients per desnonaments de famílies vulnerables a qui no s'havia ofert un lloguer social. Va desgranar que 57 d'aquests casos ja s'han resolt i que cadascun d'ells es va tancar amb la imposició d'una sanció de 30.000 euros. Fernández, que també presideix el grup de treball amb perspectiva social del Consell Municipal de l'Habitatge, va plantejar tres exigències al govern municipal.

En primer lloc, va demanar la convocatòria urgent del Consell Municipal de l'Habitatge perquè expliqui en un informe què està fent, en què està treballant i com s'aplicarà la normativa, entre altres ítems. «Cal aturar els desnonaments, i més si t'ho permet la llei», va reflexionar.

En segon lloc, el cupaire va denunciar que l'equip de govern ha deixat de costat, des del seu punt de vista, la regidoria de Benestar Social. Pere Aluja va agafar el relleu de Montserrat Vilella al capdavant de la cartera, però actualment està de baixa per l'atropellament que va patir pocs dies després del seu nomenament. «És públic i notori que l'alcalde Pellicer, que n'ha assumit les competències, ni ho recorda. Hi ha una negligència constant als serveis socials per part d'aquest govern. Sort de la capacitat de l'equip tècnic», va etzibar Fernández, qui també va recordar que no s'ha convocat el ple monogràfic de serveis socials que es va aprovar el novembre del 2021.

Finalment, el regidor de la CUP va considerar que la regidora Marina Berasategui ha renunciat a fer la política d'habitatge que volia, ja que l'àrea va quedar en mans de Teresa Pallarès. «Calia fer el pas endavant i trencar amb la desigualtat nord-sud convergent », va resumir, al·legant que el sud de Reus ha quedat «oblidat». Fernández també va recriminar a Teresa Pallarès que sigui delegada del govern català, regidora municipal i, alhora, candidata a l'alcaldia. «En últim lloc, sempre quedem els habitants de Reus, i ho paguen les persones més necessitades», va concloure.

tracking