Diari Més

Urbanisme

El nou Mercat del Carrilet de Reus s'ubicarà a l'avinguda principal del barri

L'Ajuntament autoritzarà la compra d'una nau de 1.873 metres útils per 850.000 euros i enllestir-la abans del juny del 2024

Imatge de la nau, situada a l'avinguda del Carrilet, número 20, on s'ubicarà el Mercat del Carrilet.

El nou Mercat del Carrilet de Reus s'ubicarà a l'avinguda principal del barriAnna González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell administratiu de Reus Mobilitat i Serveis (RMS) autoritzarà avui la compra d'una nau ubicada a l'avinguda del Carrilet, número 20, per a ubicar-hi el nou Mercat del Carrilet. L'espai, de 1.873 metres quadrats útils, té un preu de 850.000 euros i està previst que estigui en funcionament el juny del 2024, quan finalitza la pròrroga de les concessions del mercat actual.

L'Ajuntament preveu que, quan es posi en marxa, la nova seu compti amb les parades dels productes frescos que estan en el local actual, una zona de restauració, un supermercat d'autoservei i un espai complementari per destinar-lo a serveis i a zones comunes. Per la seva part, tot i que la ubicació és una zona cèntrica i en el mateix barri que l'actual, molts dels paradistes preferirien restar en el mateix emplaçament, i que s'inverteixin aquests diners en una remodelació de l'espai. Un mes després de la posada en marxa del concurs de projectes relatiu a la reordenació urbana i nous equipaments entorn del Carrilet, ahir l'Ajuntament va anunciar la compra d'una nau que es reformarà per a convertir-la en el nou mercat del barri.

Tot i això, les actuacions del mercat aniran en paral·lel al projecte de transformació de la zona, però es procurarà que ambdós projectes guardin relació entre si, segons informava ahir la vicealcaldessa, Noemí Llauradó. Ara bé, abans d'arribar a aquest pas s'ha de ratificar l'acord per part de la Reus Serveis Municipals, confirmar el contracte de compravenda amb la propietat de la nau i signar-lo.

El nou emplaçament compta amb un espai molt similar al de l'actual ubicació i Carles Prats, regidor d'Empresa i conseller delegat d'RMS, va assegurar que té la superfície suficient per ubicar-hi els paradistes que hi ha en l'actual mercat i, fins i tot, podria quedar marge per fer una crida a nous negocis. El mercat de marxants també tindria un nou indret, ja que passaria a ubicar-se a la mateixa avinguda del Carrilet.

Patrícia Sánchez, de la Peixateria Cases, declarava ahir a Diari Més que la sensació que tenen els paradistes és que «ens estan prenent el pèl». Per a Sánchez, tot i considerar que la nova ubicació a l'avinguda «està molt bé, ja tenim un edifici que està bé ara i ple de gent». «Aquest govern marxarà havent invertit una milionada per coses innecessàries com aquesta», assenyalava.

Quelcom similar apuntava Nuri Pie, de la carnisseria homònima del mercat, qui es jubilarà abans d'hora: «M'hauria agradat jubilar-me aquí, però amb 63 no em posaré en un nou mercat». Per a Pie també hauria estat millor invertir en una renovació de l'actual seu del mercat. Tot i això, tampoc considera que la nova situació estigui malament, perquè «continua estant al barri».

Un altre punt de vista és el del paradista Antoni Miquel, de Fruites Mercè, que es tem que la seva clientela fixa pot canviar, ja que «la ubicació d'ara permet que la gent de la perifèria no hagi d'entrar al centre de la ciutat, esperem que es pugui coordinar el mercat amb el pàrquing del Carrilet, com en el Mercat Central».

Pel que fa al termini que s'ha proposat l'Ajuntament, Miquel assenyala que «han tardat massa a decidir-se i ara hauran de córrer molt a fer el projecte i posar-lo en marxa, si es vol arribar al final de la concessió del mercat actual».

Una de les usuàries del mercat, Mercedes Puebla, també explicava que creu que el canvi d'ubicació perjudicarà molta gent, com a ella, que resideix a l'avinguda de Salou i assegura que «no és el mateix apropar-me al mercat al costat de l'estació d'autobusos que pujar fins a l'avinguda, tinc una edat i no és còmode. Ara em canviaran la meva forma de comprar».

L'oposició desconfia

En reacció a l'anunci de l'Ajuntament, els socialistes denuncien la «constant improvisació del Govern, que sempre ha tingut la voluntat de tancar el Mercat del Carrilet i, fins ara, mai havia presentat cap proposta alternativa en un altre emplaçament».

El portaveu del grup municipal, Andreu Martín, alerta que «aquesta ubicació, per a nosaltres, no té l'aval d'un estudi per a la seva idoneïtat, com sí que té l'actual emplaçament». «Una vegada més, el Govern continua improvisant per cobrir-se les espatlles de cara a les eleccions municipals. És evident que no volien mantenir el Mercat del Carrilet, només volen potenciar el Mercat Central», declarava Martín.

Per altra banda, Mònica Pàmies, del grup municipal de la CUP de Reus, tot i que està a l'espera del que s'informi en el Consell Administratiu d'avui, assegura que el Govern «no ha tingut en compte l'opinió de les paradistes i, com que té la majoria absoluta, una vegada més, pren les decisions sense ser consensuades». Pàmies i el grup veuen aquest anunci com una «salvació davant de la caiguda electoral que tindran en el barri».

tracking