Diari Més

Festes de Misericòrdia

Les Misericòrdies estrenen nova proposta festiva: un esmorzar a la Boca de la Mina

Es farà el dilluns 26 i el Grup oferirà beure, anissos i bolado als assistents

Les Misericòrdies encapçalaran el Rosari de Torxes.

Rosari Torxes Misericòrdia ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb il·lusió i novetats. Així encara el Grup Cultural de Misericòrdies de Reus la celebració de les festes de la patrona de la ciutat. Les Misericòrdies recuperen enguany la totalitat d'actes que tradicionalment organitzen per les festes i sumen una nova proposta: un esmorzar a la Boca de la Mina, el dilluns 26 de setembre, a partir de les 9 del matí. «Després de dos anys estranys, tenim ganes de recuperar la normalitat i que la festa torni a ser com sempre», afirma la secretària de l'entitat, Coia Anguera.

Seguint l'antiga tradició d'anar a passar una estona d'esbarjo a la Boca de la Mina, les Misericòrdies van decidir impulsar aquesta nova activitat. Tothom que vulgui anar-hi ha de fer reserva prèvia al telèfon 687 725 084 i portar-se el seu esmorzar. L'entitat és l'encarregada d'oferir el beure, els anissos i el bolado, mantenint l'essència de les visites que les àvies reusenques feien amb la canalla fa anys i de les quals n'ha quedat el record de la senyora dels anissos, a qui se li ha dedicat una escultura després de la remodelació de l'espai. «Esperem que la gent respongui, que li faci gràcia i s'apunti», comenta Anguera. I afegeix: «La nostra voluntat, si té èxit, és instituir-ho com un acte més en els pròxims anys».

Dinamitzadores de la festa

Abans que arribi aquesta nova cita, el Grup de Misericòrdies haurà impulsat un bon grapat d'activitats. Dissabte 17, faran un vermut obert a tothom a l'Estació Enològica, per a conèixer aquest edifici modernista i els orígens del vermut a Reus. L'aforament a l'espai és limitat i cal fer reserva prèvia al 687 725 084.

L'endemà, diumenge 18, arriben dues cites especials en el calendari de l'agrupació. Al matí, es viurà una nova trobada, la 42a, de Misericòrdies al Santuari. Si bé aquesta es va mantenir durant la pandèmia, amb mascaretes i distàncies, enguany el retrobament i germanor de les Misericòrdies, Coris, Coies i Mises de Reus s'espera que sigui especialment emotiu. Al vespre, les Misericòrdies participaran, com ja és habitual, a les Havaneres al Mercadal, oferint el tronat, el vermut cremat a tots els assistents.

L'ofrena floral a la majòlica de la Mare de Déu a la parròquia de Sant Joan, el dia 24 a la tarda, seguirà els actes, que culminaran amb la participació al Rosari de Torxes, encapçalant la comitiva que va cap al Santuari la vigília.

Cal afegir que, a banda dels actes que impulsen, moltes d'elles es reuniran també el dijous vinent, dia 22, a la XXVIII Trobada de Misericòrdies de Reus de l'Ajuntament, en una jornada que, ben segur, que servirà per a reivindicar que se segueixi posant el nom de la patrona a les nenes reusenques. La Misericòrdia més jove de la ciutat va néixer el març de 2020, coincidint amb l'esclat de la pandèmia, però feia 11 anys que no es posava el nom a cada nena nascuda a la ciutat. «Són modes, cicles», reflexiona Coia Anguera. «Reivindicar el nom de Misericòrdia és la nostra missió», constata la secretària del Grup. I subratlla: «Totes estem molt orgulloses de portar aquest nom».

tracking