Diari Més

El cuiner de l'Oishi de Reus, escollit com un dels millors xefs de sushi d'Espanya

Wenji Peng ha quedat tercer en la classificació del campionat ITAMAE Balfegó

El cocinero del restaurante Oishi de Reus, entre los mejores de España

El cuiner del restaurant Oishi de Reus, entre els millors d'EspanyaBalfegó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Wenji Peng, el cuiner del restaurant Oishi de Reus, situat al carrer de les Carnisseries Velles, s'ha classificat en tercera posició en la primera edició d'ITAMAE Balfegó, el concurs que guardona els millors xefs de sushi d'Espanya. Steven Bosen Wu Zheng, xef del restaurant Imperial de Pamplona es va proclamar vencedor, mentre que Luis Bandera Heredia de Restaurants Grup Mosh de Marbella va aconseguir el segon lloc.

Peng, que té 23 anys, compta amb una sòlida formació, adquirida primer com a Ajudant de Cuina i Preparació de Sushi a BCN Sushi Bar, i després com a Sushiman a Tottori i Koyo (Tarragona), i com a administrador del Sakura de Barcelona. Des del 2021 exerceix com a xef al restaurant Oishi de Reus.

Amb els tres vencedors han competit, seleccionats entre els més de 60 xefs aspirants, procedents de restaurants de tot el territori nacional, el xef Alex Vall Clos, del Restaurant El Japonés Escondido, del Grup Tragaluz (Barcelona); Chenhao Chen, del restaurant O'hashi (Tarragona); Héctor Ribeiro, del Restaurant Sukomi (Tortosa); la xef Naumi Uemura, del Restaurant Uemura (Madrid); i Roberto Hernández Arquímedes, del Restaurant Ajhito Izakaya Jaénponesa (Jaén).

ITAMAE Balfegó és primer campionat de Sushi per a xefs professionals que se celebra a Espanya, el qual busca trobar els millors representants de la gastronomia nipona. La competició es va desenvolupar al Complex Ducas de Pastrana, de Madrid, que va servir també d'escenari per a la gala en què van anunciar els guanyadors i es va fer entrega dels premis.

El xef guanyador d'ITAMAE ha estat premiat amb un viatge al Japó per a dues persones i 3.000 euros en metàl·lic per gaudir de la gastronomia al país nipó. A més de viure una Balfegó Experience, premi que rebran també el segon i tercer classificat, consistent en un Tuna Tour, dinar a Tunateca i visita a les instal·lacions de l'empresa a l'Ametlla de Mar per veure tots els seus processos.

Fotografia dels finalistes del

El cuiner del restaurant Oishi de Reus, entre els millors d'EspanyaBalfegó

tracking