Diari Més

Societat

El Cementiri General de Reus, finalista al concurs que premia els millors cementiris de l'Estat

Opta a tres guardons que atorga la prestigiosa revista 'Adiós'

fosa històrica del Cementiri de Reus

El Cementiri General de Reus, finalista al concurs que premia els millors cementiris de l'EstatAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cementiri General de Reus, gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, opta a tres dels guardons que convoca la prestigiosa revista Adiós per reconèixer i premiar els millors recintes funeraris de l'Estat, així com les activitats de divulgació i difusió que s'hi realitzen.

El Cementiri General de Reus ha estat escollit en tres categories: millor cementiri; millor monument, pel nou Mausoleu del General Prim; i millor activitat de portes obertes, pel concert Música per al Retrobament que enguany arriba a la seva setena edició.

Aquests premis esdevenen un referent en la temàtica dedicada a difondre la cultura funerària amb el que periòdicament es reconeix la tasca realitzada en projectes de rehabilitació, educació i sensibilització que porten a terme els ajuntaments i els organismes que gestionen els cementiris.

Amb aquesta iniciativa, la publicació destaca l'interès històric, social, medi ambiental, artístic i patrimonial d'aquests equipaments funeraris, així com la intención de «reivindicar-los com a llocs plens de vida i de record de les persones que hi reposen». Un altre de les finalitats dels premis és la de «concienciar a la ciutadania de l'important patrimoni que s'hi conserva i que cal potenciar el seu coneixement».

Des de fa anys, els Serveis Funeraris Reus i Baix Camp porten terme tot un seguit d'activitats que, sota el lema, un Patrimoni Viu, vol fer especial incidència en la riquesa històrica, artística i cultural del Cementiri General de Reus, que tot just l'any passat commemorava els seus 150 anys d'història.

A més de la tasca que s'hi realitza dia a dia, s'hi realitzen diverses activitats com ara la creació d'un nou espai per a poder celebrar cerimònies (on abans hi havia ubicat el Mausoleu del General Prim); una sala d'exposicions (actualment ocupada per l'exposició La Mort Viscuda); les visites nocturnes que es fan per Tots Sants o la celebració dels Concerts per al Retrobament.

tracking