Diari Més

Mobilitat

La carretera de Reus a Castellvell i el nou carril bici es reobren al trànsit

El president del Club Ciclista Bike Rice creu que amb el pas del temps es podrà valorar si es fa un bon ús del carril

Imatge de la rotonda que dona accés a l'Institut Domènech i Montaner amb el nou carril bici.

La carretera de Reus a Castellvell i el nou carril bici es reobren al trànsitAnna González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carretera entre Reus i Castellvell del Camp ja està pràcticament enllestida. Segons fonts de la Diputació de Tarragona, l'òrgan que impulsa aquestes obres, només falta la col·locació d'uns elements que posin més separació entre el carril per a bicicletes i el dels altres vehicles.

A falta d'això, els talls de la circulació d'aquesta via ja s'han acabat i no s'haurà de tornar a afectar el trànsit. Matías Martín, president del Club Ciclista Bike Rice ha valorat positivament el nou carril bici, ja que «pels apassionats de les bicicletes, veure'n pel carrer ens fa contents». Les obres de remodelació de la carretera que uneix Reus amb Castellvell van començar a finals del mes de juny amb la intenció de no comportar grans afectacions al trànsit, pel fet que és una de les carreteres més transitades de la Diputació, ja que travessa un tram urbà i compta amb una zona educativa.

Inevitablement, van multiplicar el trànsit al barri de la Mineta de Reus, la direcció que es va establir com a pas alternatiu per als vehicles que accedien des de Reus. Ara, dos mesos després, el vial ja està pràcticament enllestit i només falten els últims detalls: els delimitadors dels carrils.

Les obres, que comptaven amb un pressupost de 300.000 euros, han remodelat tota la carretera; s'han ajustat els carrils de circulació a 3,25 metres d'amplada per tal que els vehicles moderin la seva velocitat i s'ha establert un carril bici d'un sentit de circulació, en direcció de Reus a Castellvell, d'1,5 metres d'amplada. En sentit Reus, vehicles i bicicletes, que circularan a velocitats similars, compartiran espai, fet que obligarà els altres vehicles a ajustar la velocitat.

Per Martín, cal esperar que passi un temps prudencial per poder valorar el nou carril bici, ja que la idea que els ciclistes que baixen de Reus a Castellvell hagin d'anar per la carretera pot ser «una mica menys segura». «Suposo que amb el temps sortiran millores i es veurà si s'utilitza molt o no», explicava el president del club ciclista, qui també advertia que els vehicles que baixin de Castellvell «han de tenir seny i no correr, igual que els ciclistes, que hauran d'anar pròxims a la vorera». A més, des de l'entitat estan treballant amb les regidories de l'Ajuntament amb l'objectiu de fomentar l'ús de la bicicleta i la projecció dels nous carrils bici a la ciutat és satisfactòria per a ella.

El carril bici que anava des de la plaça d'Almoster fins al Mas de l'Espinós s'ha mantingut sobre la vorera existent i, a partir d'aquest punt, continua el nou. D'aquesta manera, no s'han perdut finalment els llocs d'aparcament de la carretera, sinó que s'han traslladat a l'altre carril.

Aquest també passa per la rotonda que dona accés a l'Institut Domènech i Montaner. A banda del carril bici, s'ha pavimentat tota la carretera amb mescles sono-reductores per reduir-hi els nivells de contaminació acústica i s'ha canalitzat la via per al pas de la fibra òptica, que servirà per fer una gestió intel·ligent de la xarxa.

Tot i que només falten els delimitadors, la Diputació continua tenint previst que les obres s'acabin completament la primera setmana de setembre. La inauguració no té cap data establerta i pot ser que sigui mesos després de la finalització de la via, ja que depèn de les agendes de la presidenta de la Diputació i els representants dels altres òrgans polítics, com l'Ajuntament de Reus i el de Castellvell.

tracking