Diari Més

Sostenibilitat

Reus apaga l'enllumenat ornamental dels edificis i espais municipals

Només es mantindrà la il·luminació ornamental del Campanar de Sant Pere «pel seu caràcter singular»

La font de l'avinguda Sant Jordi és una de les que deixarà d'estar il·luminada cada dia a les 10 de la nit.

Reus apaga l'enllumenat ornamental dels edificis i espais municipalsAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus apagarà cada dia, a partir de les 22 hores, l'enllumenat ornamental de tots els espais i edificis municipals, a excepció del campanar de Sant Pere, com a mesura d'estalvi i eficiència energètica.

El decret signat aquest dijous per l'alcaldessa accidental, Noemí Llauradó, contempla apagar els llums ornamentals delPalau Municipal, el Gaudí Centre, elCol·legi Prat de la Riba, elCol·legi Pompeu Fabra, elMuseu Salvador Vila-seca de la raval Santa Anna, iles fonts ornamentals de la plaça de les Oques, l'avinguda Sant Jordi; la plaça del Canal i la rotonda de l'avinguda Tarragona.

Tot i això, des del consistori han decidit mantenir la il·luminació ornamental del Campanar de Sant Pere «pel seu caràcter singular».

Entre d'altres mesures que s'han presper tal d'estalviar i millorar l'eficiència energètica hi ha la de pujarl'aire condicionat a 27 graus de totsels edificis de l'Ajuntament i posar-lo a 19 graus.

A més, tots els edificis i locals municipals amb accés des del carrer hauran de disposar d'un sistema de tancament automàtic de portes.

També es promourà la realització d'una campanya d'informació i conscienciació al personal municipal i s'instal·larancartells i panells informadors necessaris per a comunicar l'aplicació del Reial Decret Llei.

tracking