Diari Més

Comerç

El Tomb de Reus xifra en 300.000 euros el pressupost del futur Bid-Apeu

Mitjançant els ingressos dels locals vol convertir el centre en una àrea de promoció econòmica

Jacint Pallejà, portaveu del Tomb, i membres de l'entitat.

El Tomb de Reus xifra en 300.000 euros el pressupost del futur Bid-ApeuAnna González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La previsió econòmica del Tomb de Reus per a convertir el centre de la ciutat en un Bid-Apeu és de 300.000 euros, que s'obtindrien a partir d'una aportació mitja de 300 euros de cada local, una quota similar a les inversions actuals a El Tomb i els llums de Nadal. Amb aquesta xifra l'entitat podria cobrir els projectes normals, com les provisions estatuàries, les despeses generals, la formació i ajuda a les persones i els negocis, el manteniment de l'espai d'El Tomb i la visibilitat de la marca. Per altre costat, els projectes extraordinaris, com la seva digitalització, es preveu que es cobreixin mitjançant la sol·licitud dels fons Next Generation.

El Tomb de Reus continua avançant el projecte per aconseguir convertir el centre en un Apeu, una àrea de promoció econòmica urbana. L'entitat considera que aquest format impulsaria els negocis de la ciutat, ja que, amb la coordinació amb l'administració local, podrien promoure i dinamitzar el comerç local i igualar els drets dels establiments del nucli antic amb els d'una gran superfície. Per tot això, ja s'ha entregat l'avantprojecte a l'Ajuntament i esperen la seva autorització per tirar endavant amb les votacions, com va avançar el Diari Més.

Ahir al matí, Jacint Pallejà, portaveu de l'espai comercial, va explicar els detalls del projecte. Així, va avançar que la delimitació que aquest marcava coincidirà amb l'àrea que actualment té El Tomb en els seus estatuts, que engloba l'espai que va des del nucli antic fins al carrer Ample. En aquesta zona hi ha uns 1.200 locals, però 200 d'aquests quedarien exclosos del projecte perquè es tracta d'equipaments, seus d'entitats o espais que no estan actius. D'aquesta xifra, un 45% dels locals es destinen al comerç, un 15% a l'hostaleria, un 10% a la bellesa i un 15% als serveis. A més, cal tenir en compte que el Mercat, les Galeries Quer i les del Nou Centre i el Pallol són establiments agrupats i, per tant, els seus negocis actuen com un de sol.

A part d'aquest projecte, El Tomb està treballant per avançar en l'àmbit digital i, d'aquesta manera, apostar pels Tombs, uns vals de compra de l'entitat que s'assemblen als Bons de Reus, però que no tenen compra mínima. De fet, l'empresa Assegurances Armengol ha destinat 3.000 euros, repartits en 120 Tombs, que ha distribuït entre els seus clients perquè els gastin en els establiments d'El Tomb. Es tracta d'una acció de l'empresa per a donar suport al comerç de proximitat.

tracking