Diari Més

Consum

Reus no es proveirà amb aigua del pantà de Riudecanyes durant la campanya de reg

L'objectiu és «optimitzar la campanya anual de regadiu agrícola per part dels pagesos de la Comunitat de Regants del pantà»

Imatge d'una aixeta.

aigua potable, aixetaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha acordat posposar temporalment el proveïment d'aigua a la ciutat procedent del pantà de Riudecanyes. Segons fonts municipals, l'objectiu és «optimitzar la campanya anual de regadiu agrícola per part dels pagesos de la Comunitat de Regants del pantà».

«Una suspensió temporal del proveïment, per la sequera, que no és la primera vegada que s'aplica», exposa el consistori. També recorda que «aquesta ha estat una pràctica habitual en els tres estius de sequera i es porta a terme de manera acordada amb la comunitat de regants».

Des de Reus s'afegeix que la temporada de regadiu de l'embassament de Riudecanyes es perllonga aquest any des de juny fins a final d'agost i que, el fet que durant aquest període Reus no utilitzi l'aigua que li correspon segons els drets de desembassament, permetrà «optimitzar la campanya de regadiu tant des d'un punt de vista tècnic com de disponibilitat de recursos hídrics».

tracking