Diari Més

Infraestructures

L'Ajuntament de Reus millorarà la seguretat de la caserna de la Guàrdia Urbana

El projecte preveu la construcció d'un espai tancat amb vidre antibales i portes corredisses accionades des de l'interior

Imatge de l'accès actual a la caserna de la Guàrdia Urbana de Reus.

L'Ajuntament de Reus millorarà la seguretat de la caserna de la Guàrdia UrbanaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha tret a exposició pública un projecte per a reformar l'accés de la caserna de la Guàrdia Urbana, que actualment no compleix les condicions de seguretat. La proposta, que compta amb un pressupost de 127.900,80 euros (IVA inclòs), preveu la construcció d'un espai petit tancat amb vidre antibales i dues portes corredisses accionades des de l'interior per poder retenir l'usuari en cas de perillositat. La zona d'atenció al públic també comptarà amb vidres antibales, per protegir la guàrdia urbana o els treballadors que atenen els usuaris.

L'edifici de la Guàrdia Urbana, ubicat a l'avinguda Marià Fortuny, es troba en bon estat de conservació, però el consistori proposa la reforma de l'accés principal perquè sigui més accessible i segur a la vegada. Les obres preveuen un tancament sota el forjat existent, que mantingui el doble d'espai, de manera que els usuaris externs es quedin a l'entrada i no tinguin accés a l'interior de l'edifici si no és necessari. Simultàniament, es construirà una rampa a l'exterior que salvarà el desnivell entre l'edifici i el carrer, amb un mur de protecció de formigó armat que, a més, es folrarà amb una xapa de tipus patinable que servirà per protegir l'accés a qualsevol impacte en un possible intent d'accés a l'interior de la caserna amb algun vehicle. També es disposaran 5 pilones exteriors, del mateix material, per protegir la porta de la sortida d'emergència. A la part posterior de l'exterior de l'edifici hi ha un pati de pas on s'instal·larà una reixa metàl·lica que donarà accés mitjançant un codi o targeta. De la mateixa manera, es codificarà la porta d'accés de l'entrada posterior.

Donat que l'edifici estarà en obres, s'aprofitarà per fer un canvi en la seva distribució. La zona de l'arxiu actual s'ampliarà i s'adequarà com un despatx. També es crearà un passadís interior per accedir a la resta de les oficines.

Aquest és un dels projectes relacionats amb la caserna de la policia municipal d'aquest mandat, juntament amb la instal·lació d'una galeria de tir que, des de fa un mes, està pràcticament enllestida a falta d'uns tràmits administratius. Ambdós projectes s'han dut a terme per a actualitzar la comissaria i adequar-la a la normativa actual, com en el cas de la sala de tir, ja que les lleis contemplen la formació continuada dels agents pel que fa a les tècniques de seguretat i les pràctiques de tir. Fins ara, l'espai predeterminat per realitzar aquesta formació no comptava amb les condicions de seguretat necessàries, i s'ha adaptat per a fer pràctiques de contenció, control i arrest amb armes blanques o altres estris i objectes perillosos.

Així, l'adequació de les instal·lacions i l'equipament de la Guàrdia Urbana és un dels punts que recull el Pla d'Acció Municipal 2019-2023. Aquest eix inclou la renovació progressiva de l'equipament i altres materials de treball, que estaria dut a terme en un 50%, segons l'última actualització dels percentatges del portal de transparència. També inclou adequar les instal·lacions de la comissaria, realitzat en un 40%, i renovar progressivament la flota de vehicles, un 25% feta. La compra de tres motocicletes el passat mes de maig és un exemple de la renovació de la flota. De fet, van ser les primeres que van implantar la nova imatge corporativa que s'aplicaran als nous vehicles que hi ha previst comprar en els pròxims mesos.

tracking