Diari Més

Societat

El president d'Adedcom de Reus afirma que el volen expulsar del país per motius polítics

Mohamed Said Badaoui, membre actiu de la comunitat musulmana, assegura que l'acusen d'estar «radicalitzant»

El president d'Adedcom de Reus afirma que el volen expulsar del país per motius políticsAnna González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mohamed Said Badaoui, president de l'Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (Adedcom), assegura que la Policia Nacional vol expulsar-lo d'Espanya per motius polítics. Badaoui explica que el cos policial l'acusa d'estar radicalitzant mitjançant els drets de l'associació, ja que, segons la carta de l'administració de la Policia Nacional, que defensa la seva expulsió, aquest hauria utilitzat el dret a l'associació per aconseguir els seus interessos.

«M'estan perseguint i criminalitzant per treballar per la convivència i multiculturalitat», afirma. Amb tot, Adedcom, Reus Refugi, Sindicat d'Habitatge de Reus i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme han convocat una concentració a la plaça del Mercadal per fer una denúncia pública de la situació. A aquesta, hi han assistit unes 150 persones que han demostrat el seu suport al crit de: «El Mohamed es queda». Mohamed Said Badaoui, a qui algunes organitzacions reusenques defineixen com «una persona molt activa a la ciutat, socialment, políticament i culturalment», va començar a tramitar la nacionalitat espanyola fa dos anys, ja que fa 30 anys que resideix a la província de Tarragona i, segons Badaoui, té tots els permisos de residència i treball en regla. El passat mes de juny va rebre una resposta negativa. Badaoui assegura que el motiu que li van donar és que «es tracta d'una persona radicalitzada».

En aquell moment, Badaoui va iniciar un procediment judicial que va presentar a la fiscalia de Madrid. El jutge d'aquesta, segons l'activista, hauria acceptat les al·legacions i hauria donat vint dies a la Policia Nacional per presentar proves i documentació per permetre que Badaoui es pogués defensar. Ara bé, «la policia no ha aportat proves, directament van aparèixer el passat divendres amb una expulsió administrativa», afirma el president d'Adedcom.

Aquesta notificació li donava 48 hores naturals per presentar al·legacions: «Està tot pensat per fer-ho amb mala fe; sabien que era un divendres, que és agost i que els advocats, com la majoria de gent, fan vacances, com el meu. Per sort, em va poder ajudar, ja que es tractava d'una cosa urgent», detalla Badaoui. Ara, doncs, està a l'espera d'una resposta judicial. El que ell demana és «un judici just, en el qual jo em pugui defensar, perquè les úniques proves que han demostrat fins al moment és que soc una persona activa a les xarxes socials i diuen que tinc massa contactes polítics».

En la convocatòria, Soukayna Clug, la secretaria d'Adedcom, ha llegit un comunicat de l'associació en el qual va defensar que «han utilitzat tota l'artilleria administrativa per limitar el dret a la defensa de Badaoui». «Pensem que si no fos perquè vol ser un ciutadà espanyol amb els seus drets, no hauria passat tot això», ha afegit Clug.

Reus Refugi també ha donat suport a Boudadi. Eduard López, en representació de l'entitat, ha defensat que «no sabem si aquesta ordre d'expulsió ve motivada pel desig de reprimir una veu pública que denuncia les polítiques xenòfobes i arbitràries de l'Estat, però ho intuïm». Unitat Contra el Feixisme i el Racisme també s'ha pronunciat: «Bodaoui és una persona compromesa i a tots ens ha deixat molt sorpresos aquest comunicat d'expulsió. Creiem que les argumentacions són vaguetats», ha assenyalat Joan Rosich.

tracking