Diari Més

Successos

Detenen tres homes que amagaven una plantació de marihuana en una sala de concerts de Reus

A la zona de cultiu, on es van intervenir 550 plantes de marihuana, només es podia accedir mitjançant un ascensor que s'activava amb una clau

Imatge d'arxiu d'una detenció.

Detenen tres homes que amagaven una plantació de marihuana en una sala de concerts de ReusMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria del Baix Camp-Priorat van detenir el passat 3 d'agost, a Reus, tres homes de 28, 54 i 62 anys, com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són resultat d'una investigació oberta a principis del mes de juliol arran d'unes informacions que apuntaven que en una sala musical, en actiu i oberta al públic, s'estava cultivant marihuana amb l'agreujant que hi havia un alt risc d'incendi per la concentració de centenars de persones els dies de concert.

Durant la investigació es va comprovar que utilitzaven uns aires condicionats molt potents que sempre estaven en ple funcionament, els quals es podien observar clarament des de l'exterior. Així mateix, gestions amb l'empresa subministradora d'electricitat van constatar que la lectura en el consum era molt elevat per la qual cosa aquesta sobreexplotació de la línia exposava la nau a un alt risc d'incendi.

Davant d'aquests fets i els diferents indicis incriminatoris, dimarts passat es va realitzar una entrada i perquisició dins la nau investigada on es va detenir els dos responsables de la sala i un home que feia tasques de jardiner. En l'escorcoll van haver d'accedir a la plantació,situada a la planta superior, mitjançant un ascensor que s'activava amb una clau i que només s'aturava en una estança, zona on hi havia el cultiu.

Als investigadors va cridar-los l'atenció que la plantació estava perfectament oculta i aïllada, per això no desprenia cap tipus d'olor. A més, el sistema era molt sofisticat per tal de passar desapercebuda pels clients i treballadors de la sala.

Els agents van intervenir 550 plantes de marihuana, una instal·lació de 70 llums, nombrosos extractors i aparells d'aire condicionat. Un cop finalitzada l'entrada, van precintar la instal·lació i aquesta no podrà reprendre cap activitat sense sotmetre's a les inspeccions municipals.

Els detinguts van passar divendres 5 d'agost a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

tracking