Diari Més

Animal

L'Última Llar de Reus recull més gossos abandonats o perduts que l'estiu passat

L'entitat creu que és degut al fet que la gent té més ganes de sortir de casa després dels dos estius de la pandèmia

Imatge d'un dels gossos de l'Última Llar de Reus.

L'Última Llar de Reus recull més gossos abandonats o perduts que l'estiu passatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació d'Animals del Camp de Tarragona (FACT), també coneguda com a L'Última Llar, assegura que aquest estiu les xifres de gats i gossos abandonats o perduts ha augmentat lleugerament respecte als últims anys. Tot i això, des del centre constaten que, en general, cada cop s'abandonen menys animals, però que la temporada estival, amb més moviment de la població, és quan es produeix el pic d'abandonaments.

També estan acollint més animals perduts que altres anys per un motiu que té relació amb la pandèmia, ja que, segons explica Roman Casanovas, el director tècnic del centre, «aquestes vacances la gent té més ganes de sortir i anar de viatge, en general, i deixen els gossos a cases d'amics i familiars on el gos, desconcertat perquè no sap on és, s'escapa». L'Última Llar és una entitat ubicada a Reus que compta actualment amb 130 animals domèstics, entre gossos i gats. Segons Casanovas, la gent no acostuma a adoptar animals durant els períodes estivals perquè són èpoques en les quals se surt més de casa i, a banda, algunes mascotes no toleren gaire bé la calor.

Per tant, la baixada d'adopcions del juliol, sumada a la pujada d'abandonaments i pèrdues del mateix mes, fan que a hores d'ara el centre d'acollida compti amb força animals, sobretot gossos, ja que «molt poca gent ve a buscar gats aquí», comenta Casanovas. El responsable també explica que, en l'actualitat, el que més es troben en el centre és amb cadells i gossos joves, que acostumen a venir de cases on el gos ha tingut cadells, però «els amos se n'acaben cansant».

Tot i que en l'època estival el centre registri un augment d'abandonaments, L'Última Llar ja recordava a la població que «és un problema persistent durant tot l'any» en la presentació de la campanya de l'Ajuntament per perseguir l'abandonament d'animals amb multes que van des dels 3.000 euros.

Tanmateix, aquesta no és l'única de les polítiques animalistes del consistori, fa dos anys que compta amb una plataforma d'adopció, anomenada Benestar Animal, amb la qual el primer semestre de l'any es van arribar a adoptar 25 mascotes i l'any passat es va registrar un total de 66 gossos i 10 gats.

A més, Reus compta amb sis pipicans d'entre 20 i 50 metres quadrats, de sorra i tancats, com el de la plaça Morlius, i vuit espais d'esbarjo i alliberament per a gossos, que es troben ubicades a diferents parcs o terrenys municipals, com l'avinguda President Terradelles, el parc Sant Jordi o el parc Doctor Claudi Tricaz Arnillas, espais tancats on els animals poden fer exercici amb seguretat.

tracking