Diari Més

Mobilitat

Els cotxes de veïns i comerciants podran entrar al raval Santa Anna de Reus

Des de la col·locació de les pilones de control d'accés, els botiguers no sabien si podrien entrar els seus vehicles al carrer

Imatge d'arxiu d'un operari instal·lant les pilones de control d'accés a Reus.

Els cotxes de veïns i comerciants podran entrar al raval Santa Anna de ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els botiguers, veïns i transportistes del raval Santa Anna podran entrar amb els seus vehicles a la zona del nucli antic quan les pilones de control d'accés entrin en funcionament, que encara no saben quan serà. Això ha suposat tranquil·litat pels veïns i botiguers de la zona, que fins ara desconeixien com seria el tancament del centre i els preocupava no poder treballar amb la completa normalitat. El projecte de convertir el raval en un carrer de vianants ha passat per moltes fases, tal com explicava Marc Niubó, president dels botiguers del raval Santa Anna. En un primer moment, quan es va mostrar el projecte als comerços de la zona, se'ls va exposar que hi hauria la total llibertat per entrar i no hi hauria, ni tan sols, controls d'accés.

Més endavant, però, amb la instal·lació de pilones al raval i en altres zones, se'ls va preocupar perquè es comentava que ningú podria passar, seguint models com el de Girona o Terrassa. Ara bé, finalment, Niubó detallava a Diari Més que ha mantingut reunions amb les regidories de Mobilitat, Urbanisme i Promoció, i, en aquestes, s'ha garantit que el tancament no serà tan hermètic com es creia i s'està estudiant la forma per la qual es donarà pas a aquells que ho necessitin.

Tanmateix, els veïns i botiguers desconeixen quan es posarà el sistema en marxa. Actualment, s'estan duent a terme proves tècniques que, de forma anecdòtica han provocat alguna incidència, ja que el passat dimarts es va deixar una pilona pujada que impedia el pas i ahir la van baixar, després de ser avisats pels veïns.

Tot i la flexibilitat en el pas de vehicles, en la qual encara es treballa per arribar a alternatives i la forma en la qual es donarà l'accés, la zona continuarà sent per als vianants. De fet, Niubó explica que «en el primer tram del raval ja es nota molta més gent que hi passeja i, fins i tot, fan servir les taules i els bancs».

Aquest fet anima als comerços del segon tram, que estan a l'espera que comencin les obres i veuen que quan aquestes estiguin, arribaran més clients. Segons Niubó, «actualment, tot i que ja no es pot passar amb els cotxes, els vianants continuen circulant per les estretes voreres», ja que no és tan visual com en el primer tram.

Pel que fa a les pilones automàtiques, no només es van instal·lar al raval Santa Anna, concretament a la cantonada amb carrer Santa Anna per controlar l'accés del tram, sinó que també es van ubicar en altres punts del centre, com a la plaça Catalunya, a la cantonada del carrer del Mar amb el carrer de l'Hospital i a la cantonada del carrer Sant Llorenç amb el raval de Jesús.

Aquesta setmana el consistori també ha instal·lat una pantalla informativa de l'estat del trànsit a la cantonada del carrer Doctor Robert i el carrer Selva del Camp, similar a les que ja existeixen en el centre de la ciutat. Per tant, encara no s'han conclòs, definitivament, els arranjaments del primer tram, que també comprenien la transformació de la zona centre en una Smart City.

En el projecte de la segona part del carrer Salvador Espriu, proposa que es dugui a terme el trasllat dels embornals a les noves rasants, s'instal·li una nova presa d'aigua per a la nova font del carrer Salvador Espriu, se substitueixin les llums actuals del raval i s'afegeixin quatre projectors que reforcin l'enllumenat del museu.

tracking