Diari Més

Urbanisme

L'ajuntament de Reus accelera el projecte de transformació de la Hispania

Després de la proposta de reparcel·lació s'aprovaran els projectes executius pels HPO, l'equipament i l'aparcament subterrani

Imatge virtual del projecte de la Hispània de Reus.

L'ajuntament de Reus accelera el projecte de transformació de la HispaniaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus aprovaràla setmana que veels projectes executius de l'edifici d'habitatges i equipament, i de l'aparcament subterrani de la Hispània, redactats per les empreses municipals Redessa i Reus Mobilitat i Serveis, respectivament.

La Comissió Informativa de Serveis Territorial va informar ahir favorablement als dos acords que dimecres que ve passaran a votació de la Junta de Govern Local.

L'acordve després del que el passat dilluns va permetre aprovar els projectes d'urbanització i de reparcel·lació.

Habitatge amb protecció oficial

Els projecte executiu de l'edifici d'habitatges preveur la creació de més de 8.100m2 d'habitatge, dels quals 7.700 estan destinats a habitatge protegit i la resta, 400 m2, seran per a habitatge lliure. Això equival a 60 habitatges HPO (48 gestionats per l'Ajuntament, a través de REDESSA i 12 de gestió privada) i 3 habitatges de renda lliures.

Estan previstos 3 edificis: el de gestió privada, de 3 plantes; i els de gestió pública, de 4 i 5 plantes.

Equipament

El projecte preveu 1.100m2 d'equipaments, en un espaipolivalent que compta amb una exterior propi amb accés des de la plaça, la Riera d'Aragó i el carrer Josep M. Arnavat i Vilaró.

Els usos del nou equipament encara estan per definir.

Aparcament de 340 places

L'aparcament subterrani Riera tindrà 340 places distribuïdes en tres plantes. L'equipament es projecta totalment independent dels habitatges de les plantes superiors, tant en funcionament, horaris, gestió i instal·lacions.

L'entrada i sortida de vehicles, es fa a través d'una rampa de doble carril situada a la Riera d'Aragó. Per a l'accés de vianants s'han definit 3 mòduls d'escales amb ascensors: Un al c/Josep Maria Arnavat i Vilaró, el segon al costat de la entrada per la nova plaça que es crearà damunt de l'aparcament i el tercer proper al Raval de Sant Pere.

tracking