Diari Més

La reusenca Coia Valls, premi de la criítica dels Escriptors Valencians en categoria juvenil

L'escriptora ha estat distingida per l'obra 'Pantera'

'L'Alquímia de la vida

La reusenca Coia Valls publica la novel·la 'L'Alquímia de la vida'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gemma Gorga, Aina Fullana, Anna Manso i la reusenca Coia Valls han estat guardonades amb els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, segons ha anunciat aquest dilluns l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Els guardons van ser instituïts per l'AELC l'any 1991 per fomentar la literatura en català al País Valencià. Aquest any, però, els guardons s'obren al conjunt de l'àrea lingüística i es donen a les millors obres d'autors en llengua catalana publicades el 2021. Els premis s'atorguen en les modalitats d'assaig, narrativa, teatre, infantil, juvenil i traducció, a més del premi a la difusió i l'homenatge a la trajectòria. El lliurament tindrà lloc divendres 1 de juliol a les 19.30 h al Centre Cultural La Beneficència de València.

'Hi ha un país on la boira', de Gemma Gorga, ha estat el premi en la categoria d'assaig, mentre que en la de narrativa ha estat per a 'Els dies bons', d'Aina Fullana. El guardó de teatre se l'ha endut 'Negatius', de Sílvia Navarro, i el de traducció, estrena d'aquest any, 'I del cel van caure tres pomes', de Nariné Abgarian.

En la modalitat de literatura infantil s'ha guardonat 'El llenguatge secret', d'Anna Manso, i el premi juvenil se l'ha endut 'Pantera', de Coia Valls. A més, la Junta de l'AELC al País Valencià ha atorgat el Premi de difusió de la literatura catalana a l'Espai Joan Fuster i ha decidit que Anna Montero sigui l'escriptora homenatjada.

tracking