Diari Més

Successos

Detenen una segona persona implicada en la crema de contenidors a Reus

La detenció es va produir dimecres quan els agents van enxampar-lo intentant cremar un contenidor al carrer de l'Escultor Rocamora

Els bombers han estat tota la matinada fent sortides a causa de contenidors cremats.

Nova matinada de crema de contenidors a ReusTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Reus va detenir aquest dimecres un home de 47 anys com a presumpte autor de la crema de contenidors en diferents punts de la ciutat. La detenció ha tingut lloc després d'un intens seguiment que guàrdies de paisà han realitzat a la persona sospitosa; i s'ha produït en el moment en que els agents han observat com l'home intentava posar foc en un contenidor al carrer de l'Escultor Rocamora. L'home podria estar relacionat amb diferents incendis de contenidors i altres danys en produïts en els últims dies en diferents punts de la ciutat.

La detenció ha estat possible gràcies a la investigació policial que ha realitzat la Guardia Urbana amb la col·laboració d'agents dels Mossos d'Esquadra.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer; i la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, han comparegut per anunciar la detenció. Pellicer ha afirmat que «qualsevol alteració de la seguretat i de la convivència té i tindrà una resposta immediata per part de l'Ajuntament i dels cossos de seguretat. Reus és una ciutat segura i ho continuarà sent».

«La col·laboració policial, la col·laboració ciutadana, la tasca d'investigació i la visualització d'imatges registrades per les càmeres de videovigilància han estat clau per identificar el presumpte autor dels fets», ha afegit Vázquez.

La visualització d'unes imatges de la crema d'un parasol d'un bar de l'avinguda del Carrilet va permetre focalitzar la investigació policial cap a la persona detinguda la matinada d'aquest dimecres.

Gràcies a la col·laboració ciutadana d'una persona que va identificar l'home com a possible autor dels fets, la Guàrdia Urbana va iniciar dimarts al matí un seguiment amb agents de paisà. Durant el seguiment, agents uniformats van requerir la identificació del sospitós per aixecar-li una acta per miccionar a la via pública.

El seguiment va continuar de matinada, quan l'home va sortir de casa seva, i els agents van comprovar com intentava cremar un contenidor al carrer de l'Escultor Rocamora. L'home va intentar fugir però finalment va ser interceptat i detingut. En el moment de la detenció, l'home portava 7 encenedors a sobre.

Actualment, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació.

Entre aquest últim detingut i el de divendres passat s'han incendiat 31 contenidors a la ciutat, que tenen un cost de 1.200 euros cadascun, tot i que el contracte preveu la seva reposició fins a un límit de 21 contenidors per fraccions, al que encara no s'hi ha arribat. També s'han vist afectats 3 vehicles que, segons Carles Pellicer, alcalde de Reus, «no són danys col·laterals, són danys directes i de gravetat extrema».

tracking