Diari Més

Llibres

Un ratolí s'ha colat al Colmado Baró

L'autora reusenca Monika Escuer Ros prepara un nou títol de la col·lecció 'Contes Màgics de Reus'

Monika Escuer amb els contes de la seva col·lecció.

Un ratolí s'ha colat al Colmado BaróCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pere és un ratolí reusenc i eixerit que se les té jurades amb un gat tigrat, que l'empaita sense descans. Una nit, mentre fuig del felí, el Pere troba un foradet a la persiana d'un comerç. És el Colmado Baró, l'establiment centenari del carrer de les Galanes. Allà, el Pere hi descobrirà tot un món i també farà noves amistats. Tot, salpebrat amb un polsim de màgia. Aquest és el punt de partida del nou llibre de l'escriptora reusenca Monika Escuer Ros, autora de la col·lecció Contes Màgics de Reus, escrits i il·lustrats per ella mateixa. La sèrie va arrencar amb el títol Institut Pere Mata, una porta a la ciència, al qual van seguir El Barato i les sabatilles màgiques i La màgia balla al Centre de Lectura. A més, la Monika és autora del recent conte La Llamborda fugissera, àlies Fotuda (2022) i recentment també ha publicat el seu primer poemari, De vida i de mort floreixen les flors (2022).

Ara, l'autora ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per publicar el nou títol de la col·lecció de contes màgics, una sèrie que recull aventures en escenaris del Reus més conegut i tradicional, i que posa la mirada en comerços i institucions que els nens poden descobrir a través de les aventures dels protagonistes de la història.

«Em va passar que, amb el conte del Barato, alguns nens es van arribar a preguntar si aquell lloc existia de veritat. M'agrada pensar que, a partir dels contes, els nens puguin descobrir els edificis i comerços antics de la ciutat», explica la Monika. Quant a l'elecció d'aquest nou escenari, l'escriptora explica que ha triat el Colmado Baró «perquè és dels pocs colmados que encara queden a Reus» i perquè, d'alguna manera, els explica una manera de comprar que per a molts potser ja queda lluny: «Anar a buscar 100 grams de pernil al colmado és una cosa que la majoria de nens ja no fan», apunta.

La campanya de precompra del conte Pere, un ratolí al Colmado Baró, es fa a través de Quorum Llibres (www.quorumllibres.cat). El preu és de 9,90 euros, però es pot fer una aportació d'import lliure. L'autora preveu que el llibre es publiqui a finals d'any.

tracking