Diari Més

Emprenedoria

Més del 50% dels locals buits adherits al projecte Reus Espais Vius ja s'han emplenat

Des del març de 2021, 64 emprenedors han contactat amb la Regidoria d'Empresa i Ocupació per informar-se

Lluïsa Crusells, artesana i propietaria d''Origami Art i Teràpia', impulsat per Reus Espais Vius.

Obre el segon establiment impulsat amb el projecte Reus Espais ViusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més del 50% dels locals buits adherits al projecteReus Espais Vius, engegat el passat mes de març de 2021, per dinamitzar i revitalitzar l'eix comercial dels ravals de Sant Pere i Robuster ja alberguen, o ho faran de forma imminent, nous negocis que incorporen criteris de sostenibilitat i triple impacte social, econòmic i medi ambiental. El regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Carles Prats, ha fet balanç aquest matí en roda de premsa .

Dels 19 locals buits adherits al projecte, 2 negocis ja han obert i 7 ho faran de forma imminent. Dos més es troben en negociacions molt avançades a falta de formalitzar els lloguers.

Els dos negocis oberts són 'Fer Safareig', una botiga de restauració de mobles va obrir el passat 22 d'abril i 'Origami, art i teràpia', una botiga d'objectes fets amb aquesta tècnica d'origen oriental que va obrir el passat 3 de maig.

Els set negocis que obriran de forma imminent corresponen a un centre de bellesa i estètica que utilitza productes respectuosos amb el medi ambient; un negoci de cuines sostenibles; una cafeteria amb producte ecològic i KM 0; una immobiliària que incorpora criteris d'habitatge amb criteris de sostenibilitat; un negoci de cuina Italiana ecològica, saludable i sostenible; un lloguer de vehicles clàssics i un projecte encara per definir però que ja compta amb un local reservat.

La convocatòria ha despertat l'interès de 64 emprenedors que han contactat amb la Regidoria d'Empresa i Ocupació per informar-se sobre el projecte Reus Espais Vius. També ho han fet altres administracions que s'han interessat per desenvolupar el projecte als seus municipis. És el cas de l'Ajuntament de Manresa; l'Ajuntament de Cambrils i el projecte Comunalitats de Valls que ja han mantingut trobades amb l'administració reusenca.

La línia de subvencions oberta per la regidoria, que compta amb una dotació econòmica de 250.000 euros i finança fins el 50% de la inversió amb un topall de 20.000 euros, resta oberta fins l'1 de novembre de 2022. Tanmateix, des de la regidoria s'ofereix un servei d'assessorament i acompanyament per al desenvolupament dels projectes.

Al llarg d'aquests mesos, 64 emprenedors han contactat amb la Regidoria d'Empresa i Ocupació per informar-se sobre el projecte Reus Espais Vius.

tracking