Diari Més

Urbanisme

Adjudicada la construcció de la rotonda d'accés a la urbanització Mas Carpa de Reus

El projecte preveu la continuació del carril bici existent a diversos trams de l'avinguda de Tarragona

Les obres tenen un termini d'execució de 5 mesos.

Adjudicada la construcció de la rotonda d'accés a la urbanització Mas Carpa de ReusAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha adjudicat a l'empresa Tecnologia de Firmes SA el contracte per a la construcció de la rotonda que donarà accés a la urbanització Mas Carpa des de l'avinguda de Tarragona. Les obres compten amb un pressupost d'adjudicacó de 579.444,80 euros (IVA inclòs).

La rotonda ha de contribuir a canviar la fisonomia de l'avinguda del format de via interurbana actual a via urbana. Així, farà reduir la velocitat dels vehicles i reduir el risc que hi ha actualment en la incorporació de vehicles tant a la urbanització com a l'avinguda. Així mateix, el projecte que s'executarà preveu la continuació del carril bici existent a diversos trams de l'avinguda de Tarragona, i la futura connexió entre el carril bici al llarg de l'avinguda Tarragona.

En el punt de connexió entre la rotonda i el carrer Estanislau Mateu i Valls es disposarà d'un carril d'incorporació i un de sortida de la rotonda, separats per una illeta distribuïdora. També es construiranvoreres que permetin la circulació segura de vianants al costat nord de l'avinguda de Tarragona i en ambdós costats del carrer Estanislau Mateu i Valls.

Els espais fora de la nova vorera, i que actualment són ocupats pels carrils d'acceleració i desacceleració, es convertiran en zones verdes.

Les obres tenen un termini d'execució de 5 mesos a comptar des de la data de formalització del contracte. La planificació de les obres es coordinarà amb els treballs de construcció del carril bici de l'avinguda de Tarragona, per tal de minimitzar les molèsties i les afectacions al trànsit.

D'altra banda, els treballs es complementen amb la renovació de l'enllumenat amb lluminàries led per millorar l'eficiència energètica. Es deixarà la previsió de canalitzacions que creuen l'avinguda per a futures instal·lacions de semàfors.

Les aigües pluvials seran recollides per nous embornals, ubicats segons el nou traçat. Això implicarà l'eliminació dels existents i l'execució d'un nou col·lector adaptat a la nova rotonda.

En quant a la xarxa de reg, s'implanta una nova instal·lació, utilitzant el sistema de telegestió i es preveu la recuperació de la instal·lació actual.

tracking