Diari Més

Política

Terradellas renuncia a la candidatura de les primàries de Junts per Reus

L'excandidat acusa a la direcció del partit de no ser neutral i afavorir la candidatura de Teresa Pallarès

Imatge d'arxiu de Víctor Terradellas, excandidat de Junts.

Terradellas renuncia a la candidatura de les primàries de Junts per ReusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Víctor Terradellas, candidat a alcaldable del grup de Junts per Reus, ha fet pública la seva retirada del procés de les primàries per a ser el candidat a l'alcaldia a les eleccions municipals de 2023, just abans de l'inici de les votacions, que comencen a les 00 h. A més, no només ha posat en dubte el procés de les primàries, del qual ha dit que «no són unes primàries, ni ho poden ser», sinó que també ha anunciat la seva baixa com a afiliat del partit i ha fet una proclama a la creació d'una nova candidatura independentista de Reus. Segons Terradellas, Junts ha «boicotejat» la seva candidatura, des de la repetició de la primera fase de les primàries, donat que Terradellas va impugnar els resultats per un error informàtic i, per culpa d'aquesta errada, no hauria aconseguit l'aval del 20% dels candidats. L'excandidat de Junts ha expressat: «M'han castigat d'ençà que vaig impugnar la recollida d'avals». Durant el discurs de la seva renúncia, ha parlat d'«informació amagada, avals, vots condicionats i pèrdua de confiança».

Terradellas ha explicat que havia decidit presentar-se perquè va detectar un gran potencial en la ciutat que, fins ara, «no s'havia aprofitat». Ara bé, el polític creu que Junts ja tenia la candidata escollida des d'abans d'obrir el procés de les primàries, ja que assegura haver rebut pressions perquè renunciés a presentar-s'hi.

L'excandidat ha aprofitat l'oportunitat per a fer una crida als independentistes per a crear una plataforma i «acabar de concretar allò que el 27 d'octubre vam proclamar», i ha opinat que «a Reus, l'independentisme està orfe de vot», per això, Terradellas ha declarat que treballarà «amb especial interès» per formar una candidatura i tirar endavant el projecte que tenia preparat en aquesta.

En la trobada, Terradellas també ha vist l'ocasió per a opinar sobre Teresa Pallarès, i la seva «acumulació de càrrecs», dels que ha dit que «gairebé semblen vitalicis, ja que fa vint anys que està en política i acumula quatre càrrecs. Amb tanta feina, se'n pot fer alguna bé? I, tot i això, no li conec cap projecte concret».

Segons un comunicat emès per Junts per Catalunya a Reus, la renúncia del candidat Víctor Terradellas no atura el procés per elegir l'alcaldable del partit de Carles Puigdemont a la ciutat de Reus. Les eleccions primàries continuen el seu transcurs i ho fan amb Teresa Pallarès com a única candidata a les votacions. Les votacions electròniques tindran lloc fins el pròxim dia 25 de maig a les 10 h. a través de l'espai Junts Decidim (http://decidim.junts.cat).

tracking