Diari Més

Veïnal

Els veïns de Reus Nord volen dinamitzar el comerç de la zona

El veïnat podrà comentar les seves inquietuds i necessitats amb l'alcalde fins el dimecres

Imatge del carrer Castellvell, que forma part del barri nord.

Els veïns de Reus Nord volen dinamitzar el comerç de la zonaAnna González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del barri Reus Nord volen algunes millores urbanístiques i animar comercialment la seva zona. El pròxim dimecres es podran reunir amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, per a repassar tots els temes que creuen que es poden millorar i conèixer què es pot incloure en la proposta dels propers processos participatius. Aquesta reunió es farà en el marc del programa Convivències amb l'alcalde.

La trobada entre l'alcalde i l'Associació Veïns Reus Nord serà dimecres, al Casal de Joves. En aquesta, s'aprofitarà l'ocasió per a repassar amb el batlle les necessitats que els han fet arribat els residents del barri. Josep Ramón Ferré, president de l'associació va avançar a Diari Més que volen demanar «que ens arreglin el barri en general, les voreres i les zones verdes s'han de condicionar». A més, Ferré explica que l'entitat està preparant les propostes per als pressupostos participatius que, segons es va anunciar a principis d'any, es posaran en marxa entre els mesos de juliol i setembre. Per tant, aquesta reunió amb l'alcalde els permetrà conèixer el que poden incloure i comentar-ho amb ell.

Una altra de les qüestions que es vol tractar amb Pellicer és «com podem animar comercialment el barri», explica Ferré. Val a dir que la zona compta amb comerços d'alimentació en la seva majoria, però els veïns demanen altres tipus de comerços que dinamitzin la zona nord de la ciutat i atreguin més gent. El problema del barri, segons els veïns, és la poca afluència que té de gent que no viu a la zona, ja que té pocs comerços i punts que posin més en valor la zona, tret del centre comercial La Fira i el Reus Deportiu.

Lourdes Llauradó, veïna del barri, declara que «jo a l'alcalde no li demanaria massa més obres, no ens podem queixar en aquest sentit perquè s'està arreglant el que vam demanar, tot i que queda molt per fer, però sí que crec que s'hauria de fer alguna cosa per a potenciar el comerç a la zona, hi ha molts bars i restaurants, però pocs comerços».

L'alcalde va començar ahir la vuitena immersió als barris de la ciutat en el marc del programa Convivències amb l'alcalde. En aquesta ocasió, el programa de proximitat arriba a la zona nord per a copsar en primera persona les necessitats i les inquietuds dels veïns d'aquest barri. Aquesta edició tindrà quatre dies de durada, fins al dimecres, on, de 17 h. a 19 h., tindran lloc a l'espai del Casal de Joves del carrer Castellvell. En aquest punt, l'alcalde atendrà, sense cita prèvia, a aquells que s'hi apropin per a recollir peticions, inquietuds i intercanviar impressions.

Pel que fa a les convivències amb l'alcalde, el batlle anirà acompanyat per la regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles, el regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, i els regidors implicats en els àmbits que s'abordaran al llarg de les visites. A part d'aquests punts fixos de contacte, l'alcalde farà recorreguts a peu pel carrer i conversarà amb la gent. A més, compartirà àpats amb persones referents de les entitats i associacions de veïns, visitarà comerços i equipaments públics i assistirà a actes lúdics, religiosos, culturals o esportius que hi tinguin lloc.

tracking