Diari Més

Ciutat

Reus inaugura dos nous parcs al passeig de la Boca de la Mina

El Parc de les Olors i el Jardí Agrari del Camp culminen el projecte de recuperació d'aquesta zona

La inauguració de dos parcs tanca la remodelació de la Boca de la Mina.

Reus inaugura dos nous parcs al passeig de la Boca de la MinaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabtes'han inaugurat oficialment els nous espais creats dins del projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina de Reus: el Parc de les Olors i el Jardí Agrari del Camp. Amb aquests dos espaisel passeig guanya prop de 18.500 m2 de superfície de zona verda.

La inauguració posa punt i final al conjunt de les actuacions fetes en aquest espai emblemàtic de la ciutat, que es van iniciar l'octubre de 2019.

La inauguració ha anat a càrrec de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, i la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès.

Parc de les Olors

El Parc de les Olors, amb una superfície de 10.687m2, s'estructura al voltant de tres camins aromàtics connectats entre si amb franges de paviment ceràmic i sauló, seguint els mateixos criteris que en l'actuació del passeig. Al final de cada camí hi ha una petita zona d'estada per descansar i gaudir de les vistes sobre les zones aromàtiques, els prats mediterranis i el barranc del Molí.

S'hi han plantat arbustives i herbàcies autòctones o al·lòctones, majoritàriament amb fulles aromàtiques i colors de floració intensos, que potencien la biodiversitat i estan adaptades a situacions de ple sol. La distribució, color, textura, tipologia i mida de la vegetació pretén ser endreçada i contrastada per emfatitzar les característiques de cada espècie vegetal, i també serveix d'atracció i refugi dels insectes pol·linitzadors i les papallones.

El parc forma part de la Xarxa de Parcs de les Olors de Catalunya, una associació que integra espais naturals visitables que ofereixen activitats relacionades amb les plantes aromàtiques i medicinals.

Jardí Agrari del Camp

El Jardí Agrari del Camp s'ha plantejat com un espai educatiu que en el conjunt del passeig vol ser referència per a les activitats de coneixement del medi natural i vinculades a l'horticultura.

No és un espai accessible al públic general, exceptuant l'espai destinat a acollida de visitants que dona suport a les activitats programades al passeig. L'altre edifici que s'hi ha construït, l'aulari, està destinat íntegrament a espai d'aprenentatge vinculat a la zona dels horts.

El recinte del jardí, de 7.709 m2 de superfície, es configura a partir de dos camins perpendiculars relligats des de la plaça de M. Àngels Ollé: el camí dels fruiters, paral·lel al passeig, amb 17 línies de plantacions d'arbres fruiters; i el camí dels horts, a la zona d'horts educatius, paral·lel a l'avinguda Saragossa. Des de la perspectiva de la plaça i del passeig, el jardí està enclotat 50 cm perquè pugui ser contemplat des de l'alçada de les capçades dels arbres.

Els horts educatius estan formats per 12 parcel·les separades per un paviment ceràmic que facilita l'accés per les dues bandes. La darrera, a tocar del correcan, es destinarà a activitats de compostatge i recollida de residus.

La zona d'estada ocupa l'esplanada en forma de L que recorre tot el perímetre exterior dels dos camins. S'hi han mantingut els arbres existents (especialment els pins que es van plantar el 2017 amb motiu del centenari de l'Escola Prat de la Riba) i s'han reforçat amb nou arbrat i vegetació.

La inauguració de dos parcs tanca la remodelació de la Boca de la Mina.

Reus inaugura dos nous parcs al passeig de la Boca de la MinaAjuntament de Reus

tracking