Diari Més

Metereologia

Reus publica una sèrie de mesures i recomanacions per fer front a l'onada de calor

S'adrecen de manera especial a la gent gran, als nadons i a les persones amb discapacitat, entre d'altres

Mantenir-se hidratat és molt important

Alerta a Catalunya per onada de calor i termòmetres que arribaran a 40 grausACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha activat una sèrie de mesures per fer front a l'onada de calor prevista per aquests cap de setmana.

Entre les mesures que s'han pres hi ha: el control periòdic de les treballadores familiars a les persones usuàries del servei d'ajuda a domicili; trucades periòdiques a les persones usuàries de l'empresa que presta el servei de teleassistència de l'Ajuntament; trucades periòdiques des de Creu Roja, a demanda de Serveis Socials; i intervenció i seguiment de les persones que s'ha pogut detectar des de la xarxa de Serveis Socials que poden patir els efectes de la calor per problemes personals o d'habitatge.

També es recorda al personal d'Atenció Social Bàsica i a les empreses que presten serveis a les persones grans la necessitat d'informar tothom dels consells de prevenció.

A més, es treballa de manera coordinada amb les Àrees Bàsiques de Salut per unificar esforços i arribar al màxim nombre de persones.

L'Ajuntament calcula que amb aquestes mesures es presta una atenció directa a unes 2.500 persones.

Els consells i les recomanacions per evitar els efectes de la calor s'adrecen de manera especial a la gent gran, als nadons, a les persones amb discapacitat i a les que pateixen hipertensió arterial, Parkinson, Alzheimer, obesitat, malalties de fetge, cardiorespiratòries o cròniques. Per fer arribar aquests consells al conjunt de la població, s'ha editat un díptic informatiu.

Així, a casa, es recomana controlar la temperatura, utilitzar ventiladors, obrir finestres al vespre i prendre dutxes fresques Al carrer, evitar el sol directe i ajudar-se d'elements com un barret o una ampolla d'aigua per refrescar-se.

La campanya també incideix en la necessitat de caminar per l'ombra, beure sovint aigua i sucs de fruita, evitar les hores de calor, limitar l'activitat física, les begudes alcohòliques i els menjars molt calents.

Es recomana també, quan no es té aire condicionat a casa, passar alguna hora en algun centre comercial o equipament públic.

Díptic consells onada calor

Reus publica una sèrie de mesures i recomanacions per fer front a l'onada de calorAjuntament Reus

tracking