Diari Més

Empresa

Endesa redactarà un nou projecte per a les torres d'alta tensió del Pinar

L'empresa està invertint 1,5 MEUR en la ciutat i treballa amb l'Ajuntament per a noves inversions

Imatge d'arxiu de la urbanització del Pinar amb una de les torres d'alta tensió.

Endesa redactarà un nou projecte per a les torres d'alta tensió del PinarCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa està invertint 1,5 milions d'euros en la ciutat, durant aquest any, per a instal·lar 11 quilòmetres de línies soterrades, automatitzar i digitalitzar 117 centres de transformació i ampliar la potència del centre de transformació del passeig Prim. A més, treballa en conjunt amb l'Ajuntament per avançar en altres temes, com la situació elèctrica de la xarxa de baixa tensió del barri de Montserrat, les torres del Pinar, el desplaçament de suports per a la millora de la mobilitat d'alguns carrers i l'ampliació de potència elèctrica del polígon Tecnoparc.

Un dels punts on Endesa fixa la mirada per treballar-hi en un futur és la situació de les torres d'alta tensió del Pinar. Recentment, es va anunciar l'interès per reactivar del projecte de soterrament i Endesa va rebre l'encàrrec de redactar un de nou, tal com ja havia fet en el seu dia, però actualitzat a les noves circumstàncies.

Pel que fa a la situació elèctrica del barri Montserrat, l'empresa va realitzar un primer estudi sobre la xarxa de baixa tensió en aquesta zona de Reus que, un cop finalitzat, a priori indica que el funcionament de la mateixa és correcta en termes generals. Es van establir els propers passos a portar a cap en aquest punt, que inclouen una visita in situ amb tècnics d'Endesa, de l'Ajuntament i de l'Associació de Veïns per analitzar en directe els punts prioritaris on intervenir.

Així, el passat març l'Ajuntament va expressar a l'empresa la seva voluntat de dotar el polígon de Tecnoparc d'una major capacitat elèctrica per la qual caldria la construcció d'una nova subestació. En aquest aspecte i en tractar-se d'un tema que competiria directament a Red Elèctrica, la companyia es va comprometre a tractar la qüestió en una pròxima reunió amb l'Ajuntament.

Ara per ara, Endesa ha instal·lat sis quilòmetres de nou cablejat, dels onze que té previstos, en els carrers Sant Elies, Prat de la Riba, Sant Joan, Raval de Sant Pere, Closa de Mestres, Mare Teresa Guasch i Raval de Robuster. Els cinc quilòmetres que s'instal·laran ara s'ubicaran carrers avinguda Montblanc, avinguda Marià Fortuny i carrer Ample. Només aquesta gestió ja ha suposat un milió d'euros d'inversió.

Així mateix, hi ha prevista per enguany una inversió de 540.700 euros que afecta 117 centres de transformació, per a introduir noves tecnologies i, d'aquesta manera, reduir el temps d'afectació en els clients quan es produeix una incidència.

tracking