Diari Més

Urbanisme

Les obres de la rotonda de Mas Carpa i les del carril bici de Reus seran simultànies

La transformació de l'avinguda de Tarragona començarà el juliol amb les actuacions a la glorieta i acabarà el desembre

Els projectes milloraran l'accès a la urbanització Mas Carpa.

Les obres de la rotonda de Mas Carpa i les del carril bici de Reus seran simultàniesXavi Jurio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament està treballant per a compassar les obres de la rotonda que donarà accés a la urbanització Mas Carpa i les del projecte del carril bici, que s'implantarà al llarg de tota l'avinguda de Tarragona. Així, ambdues conviuran en el temps, ja que l'inici de les actuacions a la rotonda estan previstes pel juliol, perquè acabin al novembre, mentre que el carril per a bicicletes s'iniciarà el setembre i acabarà el desembre.

D'aquesta manera, la transformació acabaria aquest 2022 i es mantindria el sentit de la circulació actual dels dos costats de la carretera, però amb carrils més estrets, per contribuir a la reducció de la velocitat. La regidora d'Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament, Marina Berasategui, ha confirmat a Diari Més que ja s'ha adjudicat l'empresa que durà a terme les obres de la rotonda i que només falta la signatura del contracte per començar-les al juliol.

El projecte, molt demanat pels veïns de la urbanització, té un termini d'execució de cinc mesos, en els quals l'Ajuntament té la intenció de no tallar la circulació de l'avinguda i mantenir un carril per sentit que garanteixi el pas durant les obres. Berasategui ha explicat que «pot ser que es talli el pas per l'entrada a la urbanització durant algunes hores, però es procurarà mantenir el contacte amb els veïns perquè estiguin informats».

Aquest projecte preveu la creació d'una rotonda en la intersecció entre l'avinguda Tarragona i el carrer Estanislau Mateu amb la finalitat que es redueixi la velocitat dels vehicles en l'avinguda i regular l'encreuament actual, millorant les condicions de seguretat viària.

A més, en el punt de connexió entre la rotonda i el carrer Estanislau Mateu i Valls es disposarà d'un carril d'incorporació i un de sortida de la rotonda, separats per una illeta distribuïdora. En el costat nord de l'Avinguda Tarragona i en ambdós costats del carrer Estanislau Mateu i Valls s'executarà una vorera de dos metres d'amplada a diferent nivell.

Els espais fora de la nova vorera, on actualment hi ha els carrils d'acceleració i desacceleració, es convertiran en zones verdes. L'objectiu del projecte és millorar l'organització actual de mobilitat, ja que actualment s'obliga als vianants a travessar el pont, que no està habilitat, per accedir a l'urbanització.

Pel que fa a les obres del carril bici, el projecte va una mica més endarrerit. A hores d'ara, està en procés d'adjudicació i, des de la regidoria d'Urbanisme i Mobilitat, s'està valorant les propostes. «La intenció és signar el contracte al juliol per, d'aquesta manera, poder començar les obres al setembre i que acabin al desembre, si tot va bé», ha anunciat Berasategui. En el cas de les obres del carril bici, tampoc es tallaran els carrils i, per tant, hi haurà les mateixes afectacions. Això també permetrà el pas dels autobusos per la zona.

Aquest segon projecte preveu la creació d'un carril bici segregat i unidireccional per cada banda de l'avinguda, tant en sentit Tarragona com en sentit Reus. La separació dels carrils bici dels vehicles motoritzats es farà amb la instal·lació de peces de PVC sobre el paviment, que reforçaran la seguretat dels usuaris de la via.

tracking