Diari Més

Igualtat

Josemola parla d'art i cultura queer al Casal de les Dones de Reus

Va ser un dels actes contra la LGTBIFòbia

Josemola en la conferència sobre l'art i cultura Queer.

Josemola parla d'art i cultura queer al Casal de les Dones de ReusXavi Jurio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu del Dia internacional contra la LGBTIFòbia, que va ser el passat dimarts, ahir es va dur a terme un acte de commemoració als Rentadors del Casal de les Dones, amb la conferència col·loqui ARTivisme Queer: com reivindicar a partir de l'art, la cultura i el drag, a càrrec de Josemola, periodista i escriptor que actualment imparteix un taller de literatura queer a la Universitat Claustro de Sor Juana de Ciutat de Mèxic.

L'objectiu de la seva conferència era el de crear un imaginari bàsic sobre l'inici de la persecució de la comunitat LGBTQ+ i apropar les produccions artístiques d'aquesta, que van servir com a resistència. També, la conferència va aportar eines necessàries per apreciar el valor artístic, social, històric i cultural dels textos i, d'aquesta manera, aprendre a elaborar discursos interpretatius.

Josemola defensa que «la cultura és una eina de transformació social i, al final, també és un reflex de la societat». Per a ell, l'art queer no és «una cosa nova, sempre ha existit, però per tradició històrica mai se li ha prestat atenció al tema identitari». L'Ajuntament, durant el Dia internacional contra la LGBTIFòbia, va penjar el domàs amb els colors de l'arc de Sant Martí amb la voluntat de posicionar el consistori en contra de qualsevol mena de discriminació pel simple fet de ser o sentir.

També, el dia 25 de maig, al Mas Pintat, es durà a terme una xerrada oberta a les famílies sobre les realitats dels adolescents Ens apropem a les realitats LGBTI en família. L'acte està organitzat conjuntament entre el departament municipal de Joventut, el Mas Pintat i el PADS.

tracking