Diari Més

Cultura

Intervenció artística davant la casa on ara fa 100 anys va néixer Gabriel Ferrater

Es farà aquest divendres a l'habitatge on vivien els pares quan va néixer el poeta, al Raval de Santa Anna

Imatge de la casa on va néixer Gabriel Ferrater.

Intervenció artística davant la casa on ara fa 100 anys va néixer Gabriel FerraterAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La casa natal, de Gabriel Ferraterquedarà identificada aquest divendres amb una intervenció artística de l'escultor Salvador Juanpere, nascut a Vilaplana i resident actualment a Sant Cugat, inspirada en el poema «Tres llimones» de Gabriel Ferrater, recollit a Les dones i els dies. El mateix escultor en farà una breu explicació en el decurs de l'acte.

La glossa 'Plaques de pedra que honoren i diuen'anirà a càrrec de Josep Murgades, catedràtic emèrit de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i un dels primers alumnes de Gabriel Ferrater a la Universitat Autònoma de Catalunya i finalment hi haurà una breu lectura de poemes, entre ells «Tres llimones», a càrrec dels alumnes de 1er del BAT escènic de l'Institut Gabriel Ferrater participants al projecte PARADIGMES amb Iban Beltran.

L'acte està convocat conjuntament per l'alcalde Carles Pellicer i el Regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i és un dels actes centrals a la ciutat de l'Any Ferrater. Es preveu que hi assisteixi una filla de la seva germana Amàlia, Anna Barlow.

Aquest acte es realitza coincidint amb el dia que es compleixen 100 anys del naixement del poeta,el 20 de maig de 1922.

Gabriel Ferrrater i Soler naixia al raval de Santa Anna 78-80, cantonada amb la plaça de Catalunya, a la casa on s'havien instal·lat els seus pares Ricard Ferraté Gilii Amàlia Soler Rosselló just en casar-se. Hi van viure poc temps perquè es van traslladar al número 13 del mateix raval(ja identificada amb una placa de pedra) poc després de néixer, i és on van seguir vivint mentre van ser a Reus. Gabriel va ser el primer dels tres fills que va tenir la parella.

tracking