Diari Més

Enologia

La Casa Navàs de Reus acull la primera jornada de la 8a edició dels Premis Vinari

L'entrega de premis també es farà a Reus

Tast a cegues de vermuts a la primera jornada dels Premis Vinari, a la Casa Navàs.

La Casa Navàs de Reus acull la primera jornada de la 8a edició dels Premis VinariXavi Jurió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comença la 8a edició dels Premis Vinari, un certamen que valora i premia els millors vermuts de Catalunya i que ja ha passat per Reus, Capital del Vermut. El concurs combina avaluacions professionals amb altres de populars que es recolliran fins al juliol, quan es farà l'entrega dels premis a Reus. La primera jornada del certamen va tenir lloc ahir a la Casa Navàs, que va acollir vint sommeliers, periodistes especialitzats, enòlegs i docents per a dur a terme un tast de vermuts a cegues. En aquesta, els especialistes no tenien més informació que la categoria del vermut, per tant, no van poder veure l'etiqueta ni saber el celler de cada vermut. Es van valorar 100 vins aromatitzats amb herbes diferenciats segons si es tractava de vermut blanc, negre (o rosso), tradicional reserva o innovadors. Aquesta última categoria recull aquells que s'han realitzat amb factors creatius i tenen colors o aromes que els fan especials.

D'aquesta manera, els resultats de la jornada d'ahir se sumaran als que s'obtinguin en altres fires, en les quals s'obrirà una votació popular. Alguns dels destins on el Vinari farà parada són Cambrils, Terrassa i el Masnou. Tots aquells que participin en la valoració popular també ho faran a cegues, com els professionals. Els resultats definitius es coneixeran el dia 1 de juliol en el marc d'una gala d'entrega de premis que també es farà a Reus.

Els Premis Vinari dels vermuts catalans van néixer l'any 2014 amb la inquietud de revalorar un producte tradicional del país com és el vermut, elaborat en diversos cellers catalans seguint múltiples fórmules i estils. Són organitzats pel diari Vadevi i compten amb el suport de Reus Promoció i amb el patrocini dels Ajuntaments de Palamós, el Masnou, Cambrils, els Mercats de Terrassa.

tracking