Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Reus assoleix xifres rècord de tramitació electrònica durant el 2021

El consistori ha finalitzat el procés de modernització de la plataforma d'atenció electrònica

Una imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Reus.

Ajuntament de Reus, plaça del MercadalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha aconseguit, per quart any consecutiu, estar entre els millors ajuntaments catalans en maduresa digital, segons la classificació del consorci Administració Oberta de Catalunya. A més,ha tancat el 2021 amb xifres rècord tant en tramitació electrònica com en l'estalvi econòmic.

El consistori ha finalitzat també el procés de modernització de la plataforma d'atenció electrònica, d'acord amb el Pla d'Acció Municipal Reus 2019-2023.

La implantació dels serveis d'administració digital ha suposat per a la ciutadania, les empreses, les entitats i el propi Ajuntament un estalvi econòmic de 5,2 milions d'euros. El 2018 aquest estalvi va ser d'1,6 milions.

El salt qualitatiu en la implantació de l'administració digital es demostra també amb la relació entre tramitació digital i presencial. Si el 2018, el percentatge de tràmits electrònics era del 13,77%, el 2021 va ser de 75,16%.

L'aposta per la Carpeta Ciutadana com a canal únic i integral de relació entre la ciutadania, les empreses i entitats amb l'Ajuntament també queda reflectida en l'evolució dels indicadors. Si el 2018 es van registrar 12.767 accessos, el 2021 se'n van registrar 64.859. La carpeta facilita informació i evita desplaçaments innecessaris, i ha estat reconeguda com a bona pràctica per la Generalitat de Catalunya.

En relació als serveis electrònics més habituals, destaquen l'increment de volum durant el 2021 de la documentació electrònica, la signatura electrònica, els expedients electrònics i les notificacions telemàtiques, entre altres; amb un volum total d'1,4 milions de serveis en tot l'any.

Nou disseny dels tràmits telemàtic

L'Ajuntament de Reus ha posat en marxa el nou disseny dels tràmits telemàtics, amb l'objectiu de facilitar-ne l'ús per part de la ciutadania amb una imatge més intuïtiva i més ben adaptada als dispositius mòbils.

El redisseny dels tràmits telemàtics se suma a les millores de les plataformes d'administració electrònica que s'han fet anteriorment; la Carpeta Ciutadana i la Seu Electrònica.

tracking