Diari Més

Educació

800 alumnes de secundària de Reus han après rap i glosa

'Improversem' és un projecte on es realitza un treball lingüístico-musical innovador mitjançant la glosa i el rap

Imatge d'arxiu del projecte «Improversem: Rap i Glosa» a l'institut Gaudí de Reus.

800 alumnes de secundària de Reus han après rap i glosaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 800 alumnes de secundària de la ciutat s'han iniciat aquest curs en glosar i rapejar a les aules de la mà dels seus professors i amb l'acompanyament d'experts en les tècniques del rap i la glosa. Els alumnes són dels instituts Josep Tapiró, Baix Camp, Salvador Vilaseca, Gaudí, Lluís Domènech i Montaner i Roseta Mauri. Del total dels alumnes, uns 130 pujaran demà dimecres dia 18 de maig durant tot el matí a l'escenari del Teatre Bartrina per tal de participar a les mostres «Improversem: Rap i Glosa de Reus». Es duran a terme a les 9:00 h, a les 10:45 h i a les 12:15h i seran 30 grups en total, 16 de rap i 14 de glosa.

Aquesta activitat forma part del Pla Educatiu d'Entorn. Segons Daniel Recasens, regidor d'Educació de l'Ajuntament, «l'actuació Improversem: Rap i Glosa està inclosa en l'objectiu número 4 del Pla Educatiu d'Entorn previst per a aquest any acadèmic 2021-2022 amb la finalitat de promoure l'educació intercultural i l'ús de la llengua catalana com a element de cohesió social».

Improversem és un projecte dut a terme per Versembrant i planteja un espai de diàleg crític profund. Es du a terme un treball lingüístico-musical innovador mitjançant la glosa i el rap. El projecte va dirigit als centres de secundària de Reus.

Amb aquest projecte es treballa l'expressió oral, vocabulari, treball poètic, vivències positives envers la llengua, cant solista, valoració cantar, interpretació vocal, expressivitat, elaboració i síntesi d'idees, cohesió social, relacions interpersonals, construcció pensament crític...

A la trobada es visualitzarà la feina feta prèviament amb els docents i a les aules amb l'alumnat: un taller pels/les docents, que constava d'una formació inicial de 12 hores (en 6 sessions de rap i glosa de 2 hores cadascuna) més 4 hores d'acompanyament al mateix centre (en 2 sessions de rap o glosa de 2 hores cadascuna) i 12 hores d'aplicació (treball personal i implementació a l'aula).

tracking