Diari Més

Museus

La Nit dels Museus captiva a un bon nombre de públic a Reus

Aquest any s'ha recuperat la normalitat amb formats semblants als de abans de la pandèmia

Visita al Museu d'Art i Història.

La Nit dels Museus captiva a un bon nombre de públic a ReusAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus va celebrar el dissabte passat 14 de maig la tradicional Nit dels Museus, un programa ple d'activitats que s'organitza per commemorar el Dia Internacional dels Museus que serà aquest dimecres 18 de maig i que en el cas de la capital del Baix Camp es coordina des de Reus Cultura, amb la col·laboració de la regidoria de Promoció de Ciutat.

Els cincs equipaments que Reus cultura gestiona van oferir visites guiades, activitats i portes obertes fins l'una de la matinada. Un total de 851 persones van gaudir durant tot el dia en les visites guiades, projeccions i portes obertes fins l'una de la matinada.

Aquest any s'ha recuperat la normalitat amb formats semblants als de abans de la pandèmia, però s'han mantingut fórmules per a desenvolupar les activitats amb seguretat pel públic. En aquest sentit, s'ha espaiat la programació i no s'ha concentrat només durant una nit, amb la qual cosa encara queden propostes per fer durant tot el mes de maig.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha manifestat que la xifra de visitants ha estat molt semblant a la del 2021. «La coincidència amb el Trapezi potser ens ha restat alguns visitants, però estem contents perquè l'experiència dels participants en les diferents propostes és molt bona. No es generen cues i la visita es fa molt agradable». Des de la regidoria es valora molt positiu haver pogut obrir tots els equipaments: el Museu Salvador Vilaseca, el Museu d'Art i Història, el Centre de la Imatge Mas Iglesias, el refugi de La Patacada i la Bòbila Sugranyes.

Ple absolut a les activitats i bona difusió

Des de Reus Promoció se sumen també cada any a la commemoració del Dia Internacional dels Museus i s'han programat 6 activitats paral·leles a banda de la possibilitat de visitar el Gaudí Centre a la nit. Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat, ha posat en valor que aquestes activitats ajuden molt en la difusió de les propostes que es fan al voltant de la figura de Gaudí i que «hem assolit gairebé el 100% de l'ocupació prevista en totes les propostes, de les que en destaquen les visites teatralitzades i les 250 persones que van visitar el Gaudí Centre el dissabte a la nit». Sumant totes les activitats, s'ha arribat a un total de 565 participants.

La gran majoria dels assistents han estat de Reus, però destaquem també el 12% de les comarques de Barcelona, dels quals una bona part s'han desplaçat expressament a la ciutat per gaudir de les activitats de la Nit dels Museus.

Pel que respecta als internacionals, destaquem visitants de Moldàvia, Anglaterra, França, Brasil, Iran. Alguns d'ells es trobaven de vacances a la Costa Daurada. El 80% de les reserves s'han efectuat a través de la plataforma de vendes online.

tracking